Tribuna
Nicolae Furdui Iancu și Sergiu Cipariu cântă, în weekend, la Orlat
Nicolae Furdui Iancu și Sergiu Cipariu cântă, în weekend, la Orlat

Orlățenii vor avea parte, în acest weekend, în premieră, de Festivalul Folcloric „Zilele Orlatului”, eveniment prin intermediul căruia administrația locală își propune atât oferirea unui cadru de divertisment, cât și promovarea valorilor culturale autohtone. În perioada 25-26 august, comuna va îmbrăca straie de sărbătoare, iar pe scena pregătită pentru acest festival vor urca artiști consacrați ai muzicii populare, printre care îi amintim pe Sergiu Cipariu, Nicolae Furdui Iancu și Ionuț Fulea sau Ansamblul Jidvei România.  Sărbătoarea va debuta sâmbătă, 25 august, începând cu ora 17.30 când orlățenii și oaspeții lor îi vor putea vedea evoluând pe scenă pe Ansamblul „Jidvei România” (suită orchestrală, itinerar folcloric ardelenesc, soliști vocali ai ansamblului - partea I, colaj de cântece din Banat, itinerar folcloric maramureșan, soliști vocali ai ansamblului - partea a IIa), Marius Țugulescu, Ilie Dură, Cristiani Tomoni, Mariana Deac, Ionuț Fulea.

Duminică, 26 august, începând cu ora 11.30 invitații vor fi primiți în comună, de oficialitățile locale, după care la ora 12.00, în centrul comunei va avea loc Jocul Junilor. De la 12.45   publicul va avea prilejul să-i vadă pe îndrăgiții interpreți  Nicolae Furdui Iancu, Sergiu Cipariu, Sebastian Stan, Ansalmblul „Orlățelul”, Ina Todoran, Florin Boita, , Angela Buciu, Ansamblul Jidvei România (melodii din patrimoniul cultural, cântece ciobănești, colaj maramureșan, soliști vocali ai ansamblului -partea a III a, colaj de cântece bănățene). Prezentarea și momentele vesele vor fi asigurate de actorul Ioan Seleși.

Primarul comunei Orlat, Aurel Gâță, spune că „Vrem ca această sărbătoare a orlățenilor să devină în timp o tradiție prin care să promovăm folclorul de bună calitate și, în același timp, să le oferim locuitorilor comunei posibilitatea de a se bucura împreună de un eveniment frumos, la ei acasă. Orlatul este o comună care a cunoscut, în ultima perioadă, o evoluție spectaculoasă, din punct de vedere al investițiilor, iar acest Festival va contribui la consolidarea vieții culturale a localității. Îi așteptăm pe orlățeni în număr cât mai mare în 25 și 26 august și sunt convins că vom fi gazde bune și pentru oaspeții din afara localității”. (D. B.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia