logo
Negocierea colectivă, explicată angajatorilor de Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu
Negocierea colectivă, explicată angajatorilor de Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu
Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu anunţă, într-un comunicat de presă, că va organiza întâlniri cu angajatorii din judeţul Sibiu, în vederea explicării unor aspecte legislative cu privire la modificarea salariului brut în contextul transferului contribuţiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, aplicarea prevederilor derogatorii de la Legea nr. 62/2011 reglementate prin art. VII din O.U.G. nr. 82/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, registrul general de evidenţă a salariaţilor şi transformarea muncii nedeclarate în muncă declarată.

În cadrul acestor întâlniri, vor fi prezentate materiale informative cu privire la punerea în aplicare a prevederilor art. VII din O.U.G. nr. 82/2017 şi conştientizarea angajatorilor cu privire la iniţierea negocierii colective a contractelor colective de muncă, respectiv la negocierea colectivă a actelor adiţionale la contractele şi acordurile colective de muncă în vigoare. De asemenea, se vor aduce clarificări în ceea ce priveşte modul de interpretare şi de aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidenţă a salariaţilor, în special a celor privind transmiterea în registru a unor eventuale modificări salariale rezultate din transferul contribuţiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, ca urmare a negocierii părţilor contractului de muncă.

Angajatorii interesaţi sunt aşteptaţi să participe la sesiunile de informare organizate de I.T.M. Sibiu, care se vor desfăşura pe 12 decembrie, ora 11, în Sala de şedinţe I.T.M. Sibiu, Calea Dumbrăvii, nr. 17, etaj 3, pe 14 decembrie, ora 11, Sala de şedinţe I.T.M. Sibiu, Calea Dumbrăvii, nr. 17, etaj 3, şi pe 19 decembrie, ora 11, la Agnita, Primăria Agnita, sala mare.

Liuba STARII

comentarii
2 comentarii

Angajatorul va zice: -Daca vrei salariul si conditziile mele bine, daca nu vrei, pa!
John Schomer - patron de tablou electric
09.12.2017 11:03
Din pacate, cred ca asa vor decurge lucrurile. Niciun angajator, fie el privat, fie de stat nu va face nimic in favoarea angajatului.
unu
10.12.2017 10:27
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia