Tribuna
NEAM BOICOTAT
Pr. Constantin NECULA
213319 vizualizari
NEAM BOICOTAT

Cifrele sunt limpezi și fiecare le va folosi pentru a argumenta în felul ce-i convine. Am văzut deja reacția unor vectori de imagine aplaudând cu o mână și cu cealaltă postând pe facebook, sursa cea mai de preț a diseminării unei manipulări vrednice pentru o cauză politică adevărată. Ne-am testat și am ieșit pozitiv la ură și preconcepții, la greață prin privire la sexualitatea celuilalt, la mediocritate și vulgaritate, la incultură politică. Constat că cea mai boicotată ne-a ieșit conștiința. Unii din copiii creștini ai Bisericii mele au ieșit din abstracția boicotului. Alții, asemeni unor adolescenți care le știu pe toate, au spălat vase, au curățat cartofi, au făcut baie de aburi și au aplicat orice în încercarea de a-și trăi Duminica așa cum o fac mereu. De fapt, adepții boicotului nu au făcut decât ce fac mereu Duminica. Se afundă într-o credință personală și îl reduc pe Dumnezeu exact doar la ce cred ei că este, un Dumnezeu al oportunismului detailat până la aroma de cafea și fumul de țigară. Nespălații pe creier au acuzat spălații. Acuzele lor dovedesc că sunt mult mai grave fisurile din conștiința noastră decât simpla provocare și menținere a unui boicot. Motivarea, construcția unei atitudini neloiale pentru cultura democratică a fiecărei persoane implicate în procesul gândirii nu a contat și nici nu va mai conta deloc. Par că și-au anulat apartenența la Biserica Ortodoxă, și probabil că vor face un spectacol media din asta, o serie de personalități culturale, media, de scenă ori film, membri ai colectivului larg al divertismentului românesc. Acesta este cel mai mare câștig al Referendumului, probabil, identificarea unei majorități declarativ creștine care nu știe Crezul. Bine că nu au avut azi de mers la vreun Botez ori Cununie... Cum ar fi rezonat cu ceea ce scrie Crezul mintea lor născocitoare și hrănită din profunzimile boicotului. Un boicot care folosește exact aceluia pe care acuzau că-l slujim ceilalți, votanții. Liderul unui partid care a promis un Referendum și l-a dat, a promis UE un Nu și l-a oferit, a dovedit încă o dată că știe mai mult decât autointitulații politicieni că politica se înrudește, temeinic și pentru mine definitiv, cu cea mai veche meserie din lume - cum le place să zică.

Unii se întrebau dimineața cât a crescut peste noapte procentul de participare. Nu, creștinii României nu v-au provocat la un exercițiu de hoție cum v-ați obișnuit și cum jurați că va fi și acesta. Nu boicotul vostru și nici pompieristicii observatori ai unor partide au făcut să fie corectă participarea la Referendum. Cum mai pot crede eu în obiectivitatea unui partid și ai observatorilor lui când de la început au acuzat de fraudă un act în a cărui organizare nu creștinii și nici ceilalți, votanții, sunt implicați? Unde mai pui că la nivel local, același partid, i-a dăruit voturile câștigate de un candidat al său membrului unui partid de la putere prin redistribuire, socotind aceasta moralitatea întruchipată.

Pe bune, ca votant n-ar fi trebuit să mă întrebe dacă vreau să le ofer celuilalt, dacă nu cumva ceva mai mult decât o obligație m-a făcut să dăruiesc votul omului lor? De fapt, înțeleg acum că nici nu contează. Votăm, boicotăm ori amerizăm pe lacuri de gudron toxic, credem că ținem de același neam, de aceeași populație matură și gata să mergem mai departe în vot. Cred că de fapt facem parte din Neamul cel mai ciudat al Planetei numită democrație. Neamul lu’ Boicot. Că de fapt ați testat pe noi noua baterie de voturi, alcătuită științific din manipulare-minciună-boicot. V-a ieșit. Se dovedește, a câta oară, că nu ne cunoașteți și că în încercarea de a descoperi un adevăr, unii dintre noi chiar sunt gata de orice anulare de sine. Voi puneți-vă în valoare, creați-vă omul nou- al politicii corecte- suntem aici  în calitate de martori că tot ce-am spus, prin voci oficiale, se va împlini întocmai.

Duminica e pe sfârșite. Poate că nici nu va mai fi niciodată o Duminică reală. Nu, n-am să mă mai gândesc în timpul Liturghiei cum vă boicotați sufletele, m-am dezlipit de această datorie. Știu. Nu mi-ați cerut-o niciodată, dar mi-au trebuit zilele acestea să înțeleg. De fapt nu ați cerut Bisericii nimic. Ea v-a oferit mereu, ca o îndrăgostită, iubitului ei - sau, mă rog, definiți cum vreți cuplul, e liber - tot ceea ce ținea de boicotarea răului din voi, din viețile voastre. Nici măcar nu mai e nevoie să ne prefacem de-acum. Știm fiecare încotro ne îndreptăm privirile, care este drapelul sub care slujim. Criza de lideri politici amendată, insistența timp de 30 de ani pe toate greșelile reale ori închipuite ale oamenilor din Biserică și mai nou din tot ce o mărturisește, utilizarea diasporei pe post de marotă a politicii liberale până când s-a dovedit prea legată de cultura de Acasă ca să nu înțeleagă cultura Înstrăinării în care trăiește și multe, multe altele, sunt motivul unor procente mici, dar importante.

De azi creștinismul românesc a intrat în minoritate! Cerem să fim tratați ca atare! Iar prima cerere, rețineți, este aceea că familia este alcătuită din bărbat și femeie. Nu, nu pentru că un Cod Civil, care va fi diluat în 3 ore într-un Parlament dezorientat, va mai scrie sau nu că vorbim despre aceasta în chip moral, ci pentru că oricât de multă hârtie învelește cadavrul ciopârțit al anatomiei umane, ea rămâne legată de bărbat și femeie.

Neam boicotat, nu o dată, de-a lungul istoriei, am ajuns performanța teribilă de a ne boicota de noi înșine, de propria natură și naturalețe. Crucile din cimitire vor spune, cândva, arheologilor viitorului că și în acest Neam au trăit familii. Dacă nu ne-om boicota cimitirele, transformându-le grabnic în autostrăzi.






comentarii
51 comentarii

Din păcate suntem o Colonie condusa de alogeni și peste 50% din romani nu le pasa de dezinformări.
Get
07.10.2018 21:00
@mike
vai, dar ce mai fierbi!
Bravo, Romania! Ai trecut in levelul urmator - secolul 21!
Shamanilor, vox populi vox dei, oamenii aleg Drepturile Omului peste politicile bisericii ortodoxe si a combinatiilor psd-iste.
Chiar ma bucur ca nu am ingradit si mai mult drepturile unei minoritati asuprite.
Felicitari, Romania! Asa sarbatorim frumos Centenarul, punem drepturile individului, adica ale fiecaruia dintre noi, peste vointele/directivele institutiilor.
Eu
07.10.2018 21:07
Pacat ca imbecilii nu au inteles ca referendumul nu a fost nici pt dragnea, nici pt psd. Cand vor pricepe va fi prea tarziu. Tara de moluste cu creieri de amibe!
Sibian
07.10.2018 21:26
tot cei mici vor fi iesit vinovati!........apropo sotia domnului Liviu si sotiile domnului cacpt au votat?........
poporul
07.10.2018 22:07
Hai, terminați odată cu miorlăiala și fatalismul, n-o sa se abată urgia asupra Sfintei noastre Românii, chiar și cu blestemele voastre voalate din altare asupra nevotanților. România profundă v-a amendat autosuficiența moralista și ipocrită, cârdășia cu politicienii cu care stați mereu la chermeze și fariseismul deșănțat. V-ați transformat in niște prestatori de servicii religioase - atât!, trăiți in bulele voastre autosuficiente și nu mai știți sa căutați la sufletele comunităților pe care le păstoriți.
Biserica Vie sunt românii care-ndură smeriți viețile mizere de zi cu zi, nu BOR-ul îmbuibat și plin de preoței sinecuriști cu neveste băgate in toate primăriile, prefecturile și direcțiile sociale din fiecare oraș și sat. O să ne luăm puținii preoți adevărați care mai sunt și o sa ne rugăm in câmp, dacă e nevoie!
Elena
07.10.2018 22:08
Doamne, ce dezamagire, acest preot!
Ana
07.10.2018 22:12
Asa mei prostovanilor. V-am demonstrat ca daca vrem va futem in cur. Multimea de prostiti e mai mare decat aia de gandesc. Stati capre de azi ca venim.
Lgbt
07.10.2018 22:29
Atentie se cenzureaza textul - nu toate comentarile sunt afisate.
Mari
07.10.2018 22:36
Natiunea inteligenta a lovit din nou.
Dupa ce a ales PSD,ignorand prezenta la vot,acum a ignorat o chestie extrem de importanta pt viitorul copiilor nostri.
Pregatiti-va sa vedeti copii cu 2 mame sau 2 tati sau barbati/femei sarutandu-se pe strada….si sa va ganditi cum le explicati copiiilor vostri aceste lucruri.
Tragic e ca vor infia copii si vor distruge vieti nevinovate.
Dar pe voi nu va intereseaza…popor care va meritati soarta…
P.S.Probabil ca la mall sau la un gratar a fost mult mai fain…

Ramaneti cu voi…ca eu am plecat de ceva vreme
luk
07.10.2018 22:36
Pacat. V-am ascultat in multe filmari cu drag. Atata timp cat biserica o sa fie părtașă la hoțiile pesedeului, eu si alte multe milioane de oameni vom lupta împotriva acestora. Biserica ușor ușor se duce la vale. Noi ca tineri care muncim cate 12 ore pe zi in țări straine, tot nu avem ML GL E class si multe altele, rusine voua ca sunteti părtași la asa ceva.
Credinminenuslugiledinbiserica
07.10.2018 22:37
Un referendum pentru reformarea bisericii as vota eu.
un pacatos
07.10.2018 22:52
Cred in Dumnezeu nu in purtatorii lui de cuvant.ei au devenit o adevarata companie privata cu o ffff mare cifra de afaceri din pacate.cu alte cuvinte mai nou nu se mai numesc preoti se numesc afaceristi!!!!
Gabriel
07.10.2018 23:11
Necula, pisi honey! Your BOR sucks more than gays!
Gura pacatosului
07.10.2018 23:15
Oare, nu ar fi cazul ca Biserica ortodoxa sa realizeze ca merge pe un drum gresit?
Ciprian
07.10.2018 23:20
Sa-ti fie rusine pentru atitudinea asta! Nu exista noi si voi! Exista crestini care au boicotat si crestini care au votat. Punct. Ati divizat lumea cu propaganda voastra. Iar acum va vicitmizati cu totii. Imi produceti sila. Si de mult produceti sila din ce in ce mai multor romani si crestini care-si poarta credinta adevarata in suflet si nu participa la smecheriile si maimutarerile voastrea. Asta ca sa-ti fie clar, cetatene Necula!
Adi
07.10.2018 23:42
Oare n-am mai putea gasi in poporul asta un nou Cuza sau un Kogalniceanu care sa termine treaba cu secularizarea averilor bisericii?!!
Vali
07.10.2018 23:49
Nu mai are relevanta nimic ! sa dovedit ca romanul, nu mai este capabil si in masura sa faca diferenta intre ce i se intampla , INTRE ALB SI NEGRU ! Nu este vinovat politicul, nici Dragnea, nici rezist, ………. mandria indiferenta, ignoranta, prostia, lipsa credintei !
Toate acestea sunt rezultatul lepadarii de credinta , inca de pe timpul lui Cuza, apoi schimbarea calendarului si lipsa pastorilor adevarati care au fost indepartati, schingiuti, omorati si inlocuiti cu preoti caldicei, "marturisitorii" nemarturisirii, pana acum in prezent cand , unii care au ochi de vazut si urechi de auzit, isi dau seama ce se intampla !
Acest referendum era despre fiecare dintre noi, despre copiii, urmasii nostrii, nu despre Dragnea, nu despre politica, nu despre rezist, accept, etc ei isi fac treaba pt care sunt platiti !
„Maestrii „au pacalit de la cel cu opinca pana la desteptul din multinationala, vedeta , desteptul , saracul de la sat , toti mustiind de mandrie proletara !
Ma tem ca o sa ne coste tare mult ce sa intamplat astazi !
Ne meritam soarta si nu meritam jertfa stramosilor nostrii ! cea mai de pret si scumpa resursa a noastra, copii nostrii, zilnic sunt vanduti fara resentimente celor care sunt artizanii prezentului de astazi alaturi de resursele tarii care au mai ramas , lucrul manual se numeste este facut de catre noi toti !
cu parere de rau o spun!
cata
08.10.2018 00:23
Ia zi, mai minoritarule ,cum e cu aroganta pe care o afisati inainte de referendum?
Mai ai si tupeul sa vorbesti.
Aveati impresia ca sunteti "pastorii' unei turme pe care o duceti unde vreti, ca strigatul "rastigneste-l, rastiigneste-l" va incita poporul si-i va destepta pofta de sange?
Cum e mai minoritarule crestin, intr-o tara ortodoxa, sa vezi ca Iisus a avut dreptate si ca tu esti fariseul din templu?
Cum e, mai fariseule, treaba cu aproapele nostru?
Si de cand diavolul face poduri? Si daca tot le face de ce vrei sa treci pe ele?
lordhaart
08.10.2018 01:30
Subscriu celor scrise de Parintele Necula. Cine are urechi sa auda, cine are ochi sa vada! Nerozii nu au decat sa isi verse naroziile in continuare.
Miriam
08.10.2018 02:10
A inceput Parinte! Domnul a scos la lumina raul, acum stim unde este si cum arata, pana acuma a fost ascuns si greu de dibuit, dar de acum incolo nu se mai poate ascunde de Lumina. Pozitionarea noastra e clara. Razboiul spiritual intra in faza materializari. in curand armele duhovnicesti si cele diabolice se vor materializa si ele, poate generatia noastra sau cea a copiilor nostri v-a fi una de martiri. Hristos a inviat!
General Bizantin
08.10.2018 02:37
Sa ne traiti Parinte! Sa va dea bunul Dumnezeu multa sanatate. Cuvintele Dvs. au adus si aduc multa bucurie si liniste in sufletele noastre, mai ales a acelora care traim peste mari si tari, departe de casa, in niste societati asa zis moderne si progresiste, dar in realitate putrede si murdare. Niste societati in care familia este distrusa de foarte mult timp si in care nebunia a devenit normalitate. Va multumim pentru curajul de a marturisi adevarul. Suntem tristi in acesta zi, dar totusi suntem 4 milioane care l-am marturisit pe Hristos si ne rugam. Doamne ajuta si Dumnezeu sa va binecuvinteze!
Ortodox
08.10.2018 06:58
Părinte drag, nu fi amărât. Hristos pe Cuce avea lângă El UN singur ucenic, pe mama sa și o o prietenă. Cumva à fost deajuns pentru tot neamul omenesc.
Nu vă lăsați intimidat de ură și veninul diavolesc al unora. Iertați și mergeți mai departe către Mântuire.
În ceea ce privește Biserica, ar fi bine să redevină mamă pentru noi toți. Da', mamă adevărată părinte. Nu de alta, dar n-ar avea cui să mai dea Hristos fii inviați din moartea duhovnicească.
Matei B
08.10.2018 08:23
Doua intrebari se impun:
1. CINE ESTE TICALOSUL SI CINE SUNT IDIOTII CARE AU FORMULAT SI ACCEPTAT TEXTUL INTEREBARII DE PE BULETINELE DE VOT ? Acestora ar trebui sa li se impute costul referendumului!
2. DE CE CONDUCEREA BISERICII ORTODOXE A ACCEPTAT O ASEMENEA FORMULARE ? A vrut sa multumeasca guvernului pentru banii dati pentru Catedrala Neamului si acum s-a vazut partase la un esec rusinos!
Cititescu
08.10.2018 08:44
Domnule Necula, mai cititi ce scrie in intrebare.
Cu subiect si predicat.
Unde ma intreaba daca il vreau pe Hristos? Unde ma intreaba daca sint cu Hristos? Unde ma intreaba daca aleg dreapta credinta sau altceva? Ce cuvinte sunt scrise acolo?
Cititi fratilor exact cuvintele scrise pe hirtia aia. Care lege? Unde-i? Cum arata? Cum suna? Care forma? Cum arata? Fa-o publica sa o vedem si noi.
danaspac7@gmail.com
08.10.2018 08:44
Mesaj pentru cei ce n-au votat:
Imi doresc sa va vad figurile cand Mihai al vostru vi-l va prezenta pe Vasile, viitoarea nevasta.
Ortdox
08.10.2018 08:52
Ura si rautatea sa stiti ca nu ajuta....trebuie sa intelegeti e un motiv real pentru care o familie e formata din femeie si barbat. Daca aveti o familie si copii, doar atuncea intelegeti, o femeie are dragoistea si grija ei pentru copii, tatal cu sustinerea casei dar si sprijinul sufletesc.... de aceia e nevoie de barbat si femeie, fiecare cu calitatile lui, voi ati vazut in natura un manifer "mama" care sa nu-si ingrijeasca puii ??? uitate la ce ai prin curte, pisica/caine/iepure etc. si o sa vedeti dragostea mameni.... nu prea imi imaginez o familie cu 2 tatii sau 2 mame..... o da si inca un lucuru uitati-va la ce dragoste are o mama care a crescut copilul 9 luni in burtica....avea sotia dureri de dini, dar nu lua nici calmante...dar nu putea face nici extractie.....

Animalele sunt mai destepte ca noi fara ratiune, iar noi oamnei inzestrati cu gandire o sa avem o familie super faina si morderna cu 2 tati si 2 mame...

Aveam o datorie, uni am facut-o...multi nu .... eu am votat, sotia nu :) Nu conteaza ce aveti unii cu popi, Biserica, politicul, etc. AM AVUT O DATORIE FUNDAMENTALA SI AM RATAT CA NATIUNE!

Acum aramane doar datoria ta ca om, macar sa facem cea ce ai corect in fata lui Dumezeu! adica la explicam copiilor ca defapt barza ai o poveste si ca familia inseamna barbat si femeie...
francisc
08.10.2018 09:04
Despre ce ,,boicot” vorbiti ,parinte ?Eu n-am simtit (sau vazut) asa ceva si cred ca e doar o iluzie de-a d-voastra! sau o motivare a esecului normala unui vanzator de iluzii care incearca sa-si faca loc prin toate mijloacele cu pareri personale despre tot ce citeste...Adevaratul boicot i-l fac de mii de ani preotii.Stiu la ce va-ti gandit cand ati pomenit de cea mai veche meserie din lume dar dupa biblie (Geneza) primul a fost ,,pestele” Avraam (alesul lui Dumnezeu) care-si prezenta sotia bogatasilor in schimbul foloaselor materiale imbogatindu-se si devenind rege...
Realist!
08.10.2018 09:18
Eu cred ca amestecul biserica, stat, Credinta, Romania, Europa, partide ( indiferent care) nu putea aduce ceva bun.
Eu cred ca erau alte subiecte muuult mai importante de votat/analizat/indreptat.
Eu cred ca o parte din cei care ar trebui sa ne fie duhovnici s-au vandut pe 30 de arginti, la fel ca laicii pe care ii pastoresc.
Eu cred ca judecandu-i pe altii cad fix in acelasi pacat in care au picat si cei care doresc lapidarea morala a unor pacate fara sa se gandeasca la barna din ochii lor.
Eu cred ca Bunul Dumnezeu ne-a dat un semn, ca putem deveni mai buni, mai cinstiti, mai iubitori chiar si cu dusmanii, exact cum se citeste fix in Evanghelia de azi: sa ne rugam pentru dusmani, nu sa ii omoram sau sa ii inchidem in "leprozerii" morale.
Eu cred in Bunul Dumnezeu, chiar si cand ni se pare ca nu este atent la noi, sau ca ne cearta.
Si ma rog Lui sa ne deschida ochii sufletului si mai ales ai mintii noastre.
Amin.
Razvan
08.10.2018 09:31
"sfintia voastra", cand va plati Biserica taxe si impozite?
zzz
08.10.2018 10:14
Cred ca nu intelegeti ce se intampla, Sfintia-Voastra!

Biserica este la ani lumina de ceea ce are nevoie poporul asta. Ati ramas cu imbuibarea, cu play-backul din cartile sfinte si cu implicarea in lupta pentru influenta politica si economica.

Schimbati-va daca nu doriti sa ajungeti la propriul suicid. Pentru ca generatia tanara intelege unde e coruptia si dezinteresul iar voi colcaiti in ele.
Hai-hui
08.10.2018 10:45
Cu părere de rau constat că acest referendum a scos ce este mai urat din români: lipsa de educatie, trivialitate,prostie ,nepăsare,individualism, fățărnicie,trădare, meschinărie, lipsa de conștiință națională,ipocrizie și aș putea continua la nesfarsit cu toate relele de pe pământ. Am avut odată încredere nelimitata in tineri, acum m-am lecuit. Aroganta,lipsa de respect și compasiune față de cel de langa tine,indiferent de nivelul de educație ii caracterizeaza. Daca vrei sa fi respectat,respecta-i pe ceilalti! Sunt creștin prin naștere,dar nu merg foarte des in biserica. Dar pentru că știu istorie,mi-e foarte clar rolul religiei în istorie. Religia,de orice fel,cu toate excesele ei , a dat norme de conduită în viata, care au scos omul din animalitate. Acum,constat cu tristețe, are loc un fenomen în sens invers, ne întoarcem spre animalitate. Să auzim numai de bine!
Ion Albu
08.10.2018 11:00
Senzatia de minoritar o am de foarte foarte multa vreme. Putini Oameni sunt crestini, asa este de cand lumea. Uitati-va la locul dvs. de munca si ii numarati pe degete. Majoritatea sunt dupa ciolan, obedienti sau oportunisti. Rar de tot vezi oameni de caracter, morali iar crestini si mai putini.
Parinte, eu unul vreau sa va multumesc din toata inima pentru ca nu lasati toiagul jos. Avem nevoie ca toiagul sa ramana deasupra capului, fiindca lupta e grea aici pe pamant!
Gheorghe
08.10.2018 11:37
"Ne-am testat și am ieșit pozitiv la ură și preconcepții, la greață prin privire la sexualitatea celuilalt, la mediocritate și vulgaritate, la incultură politică.”

Mie mi se pare ca a fost exact invers!
Constantin
08.10.2018 11:41
ATENTIE ! ARTICOLUL NU E SCRIS DE PR. NICULA !!!
mentat
08.10.2018 13:04
134.032 VIZUALIZARI ? NICI LA UN IPOTETIC MECI F.C. HERMANSTADT- F.C. BARCELONA 5-2 ( 4-0 ) NU CRED CA AR FI ATATEA POSTARI !!
intelect plus
08.10.2018 13:12
FAKE NEWS ! ATAC INFORMATIC !!
leovigild
08.10.2018 13:14
Ortodoxul
08.10.2018 13:40
Pacat de banii cheltuiti la Referendum. Cu ei se puteau construi un spital de nebuni si o scoala de soferi.
mentat
08.10.2018 14:25
daca-s boi, boi,boi / daca-i cot cot cot / daca-s boi,daca-i cot / edte BO-I-COT !!!
leovigild
08.10.2018 15:43
Nu inteleg oameni care se leaga fie de preoti, Biserica, politic, sau alte persoane.... Biserica a aratat cu degetul ca NU e normal ca familia sa fie formata din "sot si sotie" ci modul corect era "barbat si femeie" formulat in acea lege.... si ma gandes ca e corect asa!

Intradevar buletinele erau facute....cu "piciorul drept"....adica nu prea era clar ce votezi daca nu te-ai informat, nici nu scria ce lege votezi...mda...

Vreau doar sa zic ca aveam o datorie mai, si nu am facut nimica, ne plagem ca palgaciosi, ca politicul fura, ba preoti as naspa ba ca Biserica nus ce face.....BAI ROMANE AVEAI O DATORIE MORALA SA ALEGI CE ERA COECRT!

Io tare presimpt ca toti astia care tot arata cu degetul...toti au fost la vot....
francisc
08.10.2018 18:11
Cititi in Geneza cap. 19 si veti vedea caci cei care savarseau aceste pacate care omenirea le vede ca o virtute, au pierit inghititi de mania lui Dumnezeu.
Ovidiu Nichitean
08.10.2018 20:52
Părinte, tot respectul pt dumneavoastră!!! Ar trebui într-adevăr sa se întrebe toți care nu au participat la vot dacă sunt ortodocși sau nu, mai ales cei care nici măcar nu știu Crezul. De Noul Testament ce sa mai zic, unde scrie clar negru pe alb de păcatul homosexualitatii, printre altele. Dar ne place sa zicem ca suntem creștini din moși strămoși, când de fapt habar nu avem ce scrie în Biblie. Doamne, ai mila.
Ioana
08.10.2018 22:42
O sa fie bine
eu
09.10.2018 08:07
Nu mai aveam nevoie de o confirmare ca preotul Necula nu este ceea ce pare, dar uite ca a insistat sa mi-o dea. Trebuie sa fie greu sa fii unul din vectorii de imagine al campaniei si apoi sa pierzi catastrofal…

Ceea ce credeam pana acum, ca nu este decat un sofist bun, care stie sa foloseasca cuvantul pentru ceea ii convine, a aratat din nou. Dar ceea ce este nou, este atacul marlanesc, in pur stil politicianist, la USR. Seamana cu ceea ce ar fi putut spune Codrin Stefanescu, sau Dragnea, sau Olguta. Cum sa acuzi ca ar fi "daruit” voturile castigate de un candidat al sau (se refera la Traian Belei) unui candidat al partidului de la putere?!? Redistribuirea este un proces electoral care se face conform legii. USR nu a ales sa dea acele voturi, ci doar a luat act de aplicarea legii. Si nu au fost deloc fericiti. Iar Necula stie foarte bine asta, dar alege sa arunce un "fake news” in cel mai pur stil psd-ist. Ca multi citesc, putini stiu realitatea sau se apuca se se documenteze.

Eh, cred ca a cam coborat de pe piedestal…

Si ii va fi tare greu sa mai urce vreodata la loc…
Sorin
09.10.2018 09:59
Dle Necula, ecoul textului dumneavoastră a ajuns și la mine. Constat cu mâhnire că nu este nimic altceva decât o sumă de insulte la adresa practicanților cultului pe care îl reprezentați, dar și la adresa celor nepracticanți, pe principiul bate șaua să priceapă calul.

Facebook este "sursa cea mai de preț a diseminării” așa ați spus. Să știți că nu toți ne confruntăm cu aceasă realitate. Pentru unii e un mod de comunicare și de informare (unul chiar foarte eficient), pentru alții poate fi altceva; în funcție de capacitatea intelectuală a fiecărui utilizator al acestei platforme.

Din păcate mulți dintre semenii noștri sunt săraci cu duhul și au nevoie de îndrumare. Însă este immoral, și întâi de toate ilegal, să folosiți voturile oamenilor pentru propria agendă. Greșiți părinte când afirmați că "Nespălații pe creier au acuzat spălații”. Nimic mai neadevărat. Nespălații pe creier au acuzat nu pe spălații pe creiere, ci pe spălătorii de creiere. Pe cei ce au mers duminică din poartă-n poartă pentru a răspândi ura și pentru a le spune că este imperios necesar să meargă să voteze DA. Nespălații pe creier i-au acuzat pe cei care după ce au oficiat slujba au pângărit lăcașul de cult propovăduind ura. Și atunci vă întreb: UNDE ESTE CREȘTINISMUL BISERICII ORTODOXE? În loc să îi amenințați pe cei care vă hrănesc, poate că ar trebui să începeți să îi ascultați. Poate că ar trebui să vă întrebați de ce v-au întors spatele duminică.

Bineînțeles că am fost mulți care am așteptat dimineața pentru a vedea cu cât au crescut procentele referendumului. Însă pe bună dreptate; cu toții suntem familiarizați cu deprinderile acestor căpetenii venale ce au ca unic scop îndestularea personală.

Nu părinte, nu sunteți o minoritate și nici nu cred că veți fi vreodată. Minoritatea suntem noi, cei care nu știm crezul (și care nici nu ne interesează) și care ne închinăm unei dogme diferite, care se numește LIVE AND LET LIVE! Părinte nu am cum să vă înțeleg frustrarea textul dumneavoastră. Ea izvorăște din amărăciunea decepției survenite în urma rezultatului acestui referendum al urii. Sinonimele cuvântului "părinte” sunt păstror, duhovnic, protector. Textul ce l-ați scris este zălog că nu sunteți niciunul dintre ele. Dumneavoatră pervertiți conotația cuvântului "diferit”, pentru că nici mai mult nici mai puțin, asta sunt reprezentanții comunității lgbtq, diferiți.

În loc de un just "mea culpa”, ați ieșit în fața oamenilor cu aceeași retorică urii pe care a propovăduit-o (ineficient) instituția pe care o reprezentați. #boicot a fost unirea noastră împotriva urii, unirea noastră de a-i proteja pe cei diferiți.

Biserica Ortodoxă este ea însăși rezultatul luptei pentru putere (evident că mă refer la marea schismă). Luați un moment de meditație și întrebați-vă dacă nu cumva oamenii vor o biserică cu adevărat creștină și nu o instituție profund coruptă cum este biserica ortodoxă astăzi.
Boicotul urii
09.10.2018 12:15
cu aceste cuvinte "în funcție de capacitatea intelectuală a fiecărui utilizator al acestei platforme" arati suficient cat sa nu te califici la ceea ce pretinzi a fi. Daca tie FB ti se pare ceva cu care sa te lauzi si ai josnicia sa jignesti pe cineva pentru ca nu se inroleaza in FB ai de la mine toata compasiunea mea. FB-ul este drogul de zi cu zi al omului abrutizat de media, zombie al acestui secol (you included). Se simte din tonul comentariului ca pojghita de politete pe care o simulezi este crapata, ura iese la iveala in fiecare fraza. Nu cred ca esti persoana potrivita sa vorbeasca despre un boicot al urii. Esti mai degraba un vector al ei.
@boicotul urii (a.k.a. troll-ul cu ifose)
09.10.2018 13:06
Banii și conjunctura politică au arătat clerului că se poate pierde un referendum cu o temă a unei lumi normale. Clerul BOR, nu tot, mi-ar părea rău să spun în ce procent, este format din semidocți și persoane care au plătit la ierarhi pt. calitatea pe care o au. Ierarhia BOR ar trebui să analizeze procentele fiecărei parohii și să aleagă măsurile ce se cuvin. Dar nu ca în cazul Episcopului de la Husi! Blestemul preoților cateresiti ilegal și necanonic bate generațiile viitoare. Ruga preoților cateresiti ilegal îi va lovi pe toți Ierarhii care nu s-au opus nedreptatilor din Vaslui (călugări sau preoți de mir). A fi cu Cezarul este moarte!
Iuda
09.10.2018 19:28
Am vazut la tv - la numai doua zile de la referendumul pt familia traditionala - ca partidele politice au pus in discutie pulica un proiect de lege privind PARTENERIATUL CIVIL!!!!!!!!
Cum vine asta? NOI PROSTIMEA CE SA MAI CREDEM? S-au cheltuit o gramada de bani pt referendum si la numai doua zile "hop " un proiect de lege pt parteneriatele civile.
sibian
10.10.2018 10:58
Pr. Necula se bucura de o larga audienta. Pana acum are 185.000 de vizualizari !!!
10.10.2018 11:51
Publica*
iertare pt greseala.
sibian
10.10.2018 13:00
Toata stima pentru #Boicotul urii!!!!
#observator popular
16.10.2018 19:18
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA