logo
Ne topim! Meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă pentru Sibiu
Ne topim! Meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă pentru Sibiu

Meteorologii au emis, vineri, o atenţionare cod portocaliu de caniculă pentru judeţul Sibiu. Sunt vizate valuri de căldură persistente şi disconfort termic accentuat pentru toată ziua de vineri. Indicele de temperatură şi umezeală va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Sâmbătă, vom putea respira cât de cât mai bine, dar judeţul va fi tot sub atenţionare, de această dată de cod galben. Vom avea disconfort termic accentuat, cu temperaturi între 33 şi 36 de grade. Vremea se menține călduroasă și va deveni treptat instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și noaptea când local se vor semnala averse de ploaie, însoțite de frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare. Izolat cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp. Local, indicele temperatură-umezeală (ITU) poate atinge și depăși pragul critic de 80 unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 32 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-estul regiunii, iar cele minime între 12 și 15 grade.

Duminică, vremea va fi instabilă și se va răci față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate după-amiaza și noaptea când se vor semnala averse de ploaie ce vor avea și caracter torențial, însoțite de frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor fi însemnate, local de peste 25 l/mp, iar izolat în zona de munte peste 50 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 30 grade, iar cele minime între 14 și 16 grade.


 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia