logo
Muzeul ASTRA nu "doarme" sâmbătă. Noaptea Muzeelor aduce concerte Domino și Vama, ateliere de tors și confecționat săgeți
Andra MARINESCU
2676 vizualizari
Muzeul ASTRA nu
Sâmbătă, 19 mai, în Muzeul ASTRA nu se doarme. Instituția va celebra Noaptea Muzeelor cu un program interactiv, ce va începe la ora 18 și se va încheia la ora 1 noaptea. Pe scena de pe lacul din Muzeul în Aer Liber, vor fi concerte Domino, de la ora 20, și Vama, de la ora 21.30, iar în zona Târgului de Țară vizitatorii vor avea parte de cântece și dansuri populare, între orele 18 - 19.30, din partea Școlii de Dans "Ioan Macrea", Ansamblului Folcloric "Datina" din Tălmaciu și Ansamblului Folcloric "Datina" din Aleșd, județul Bihor, precum și de demonstrații culinare, între orele 18 - 23.

Noaptea Muzeelor se află la cea de-a XIV-a ediție, iar vizitatorii CNM ASTRA vor avea intrare liberă în intervalul orar menționat.

  • "An de an, aducem la Muzeul ASTRA proiecte interactive prin care promovăm cultura pe plan național, dar și international. Noaptea Muzeelor este, practic, un eveniment prin care noi ne dorim să confirmăm drumul pe care am pornit și anume cel de a transforma Muzeul într-un pol al culturii și al multiculturalității. Va fi cea mai lungă noapte a culturii, dar noi suntem convinși că vizitatorii vor fi alături de noi. Aici cu siguranță nu doar că vor admira peisajul, dar vor și înțelege Muzeul ASTRA cu tot ce presupune acesta“, spune Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.


Diversitate pentru vizitatori. De la ateliere de tors, la tras cu arcul și fierărie


"Povestea lânii. De la tuns la tors" este un atelier meșteșugăresc organizat la gospodăria din Poiana, între orele 18-19, iar cei de la Asociația "Castrum Novis" vor readuce în Muzeul în Aer Liber atelierele de tras cu arcul, făurit săgeți, confecționat obiecte din piele, fierărie după metode folosite de soldații Imperiului Roman. De asemenea, cei de la "Veteris Milites" vor organiza ateliere de monetărie, bijuterii, scriere antică și jocuri antice între orele 18 și 21. Cele trei ateliere fac parte din programul "Animă ASTRA".
Totodată, vizitatorii pot fi personaje în poveștile românești ale copilăriei într-un teatru interactiv pus în scenă de către actorii "Teatrului Mic" din Sibiu (orele 18-19 – Gospodăria din Hodac). În Pavilionul Muzeal Multicultural vor avea loc expozițiile "Atelier. Cale. Târg, Schimbări. Changes. Endring, Comunitatea mea multiculturală" și un atelier de țesut la gherghef "Cel mai lung tricolor".
În centrul istoric al Sibiului, la Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder, Casa Hermes, Piața Mică, nr. 11, între orele 18 – 00.30 vizitatorii pot admira expoziția "Daruri din Epoca de Aur" și expoziția "TRANS/FORM". La Muzeul de Etnografie Săsească "Emil Sigerus", Casa Artelor, Piața Mică, nr. 21, între orele 18 – 00.30 publicul are acces la expoziția "Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 de cruci la 100 de ani".


Start distracției pe scena de la lac. Cu țambal, tobă și chitară bas


La ora 20, spectacolul va începe pe scena de pe lacul Muzeului în Aer Liber. Prima formație care va urca pe scenă a deschis ultimele trei ediții ale evenimentului Noaptea Muzeelor în Muzeul Astra. DOMINO reușește să fie o trupă unică în peisajul muzical românesc datorită combinației de instrumente folosite – țambal, tobe și chitară bas, a prezenței scenice și a felului în care reușește să-și surprindă publicul de fiecare dată. Muzica lor se încadrează în categoria rock-ului alternativ, însă are multe influențe, mai ales din folclorul românesc, ceea ce face ca stilul lor să fie și mai greu de definit. Trupa e formată din Romulus Cipariu - țambal, voce, Sebastian Marcovici – chitară bass, voce, Valentin Oancea – tobe și Medve Sandor – trompetă.
Unul din cele mai așteptate evenimente este concertul trupei Vama, care va începe după ora 21. Acesta este primul concert în Sibiu al trupei fondate de Tudor Chirilă și Eugen Caminschi după lansarea noului lor album. Realizat în totalitate în limba engleză, pe noul album se regăsesc piese precum "Ghosts at War" și "Cure-K", dar și "Memories Now", primul single de pe acest nou album, al treilea din istoria de zece ani a formației. Pe lângă cei doi artiști, din trupă mai fac parte Gelu Ionescu, Lucian Cioargă și Dan Opriș. Hit-urile lor ”Perfect fără tine”, ”Vara asta” sau ”18 ani” au intrat pe toate radiourile românești și au devenit iconice pentru sute de mii de tineri. Hit-ul”Perfect fără tine” a petrecut 26 de săptămâni în Top 10 Media Forest și a fost "Piesa Anului 2013" la Premiile Radio România și la ZU Music Awards.
Totodată, sâmbătă va avea loc, între orele 10 - 18, și Caravana "Noaptea Muzeelor", în localitățile Daia, Roșia. Nou Român, Cârțișoara și Cârța, cu plecarea din Muzeul în Aer Liber și revenire în aceeași locație.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia