logo
Muzeul ASTRA, bucătărie pentru lipoveni, sârbi şi romi
Andra MARINESCU
2523 vizualizari
Muzeul ASTRA, bucătărie pentru lipoveni, sârbi şi romi
© ciprian Ştefan A

În Muzeul în Aer Liber, se găteşte de zor. Membrii comunităţii rome din satul Ighişu Vechi au deschis meniul cu tocană de pui cu găluşte de făină şi clătite cu dovlecei, iar sârbii din Svinita, judeţul Mehedinţi, au pregătit pentru musafirii de sâmbătă ai Muzeului ASTRA pogaci cu brânză, pleşcaviţa, ciorbă de somn şi lipie.
Vizitatorii au fost răsfăţaţi şi cu peşte prăjit şi crap pe varză, bucate pregătite de lipovenii din Mila 23.
În această după-amiază, în "bucătăria" din Muzeul ASTRA membrii comunităţii maghiare din Sibiu gătesc un ceaun cu tocăniţă de viţel, iar oierii din Răşinari un noatin la ceaun.
Toate acestea fac parte din cadrul "ASTRA Multicultural", un proiect ce se va încheia duminică seară, cu un concert susţinut de Nicolae Furdui Iancu. În această seară, de la ora 21, pe scena de pe lac, trupa Phoenix va concerta în faţa sibienilor.

Şi ultima zi a programului, cea de duminică, va cuprinde demonstraţii de gătit. Lipovenii din Mila 23 vor pregăti supă de pește, pește sărat și fiert, în timp ce bucătarii din Rășinari vor face din nou noatin la ceaun, iar romii din Ighișu Vechi varză cu carne de porc și popenta de mălai.

Cei interesaţi să guste din mâncărurile pregătite o pot face în schimbul unei donaţii de minim 10 lei, care va ajuta la restaurarea unor monumente ale Muzeului.

 

© ciprian Ştefan A

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia