logo
Mircea Vintilă a cântat cu peste 300 de sibieni, în Piaţa Mică: "Sunt tare bucuros să fim împreună!"
Mircea Vintilă a cântat cu peste 300 de sibieni, în Piaţa Mică:
Sute de iubitori de rock şi folck şi-au dat întâlnire în Piaţa Mică, locul unde, sâmbătă, a debutat Sibiu Guitar Meeting. Prima seară a adus mult aşteptatul concert susţinut de Mircea Vintilă, care a adunat refrene ale celor mai cunoscute piese folk, cântate în cor cu peste 300 de spectatori.

 

  • "Să ştiţi că sunt tare bucuros să fim în seara aceasta împreună. Sibiu Guitar Meeting este o sărbătoare teribilă. Sunt impresionat de ceea ce aţi organizat voi, sibienii. Menirea mea este să nu mă lăsaţi să stau singur aici pe scenă, ci să încercăm să cântăm, să dansăm, să aplaudăm. Să fie o seară frumoasă", a spus, la începutul concertului, Mircea Vintilă.

"Am crescut cu dumneavoastră şi cu Pasărea Colibri!"

Artistul a cântat cum "Dragostea e o salată", ce fac "Vinovaţii fără vină", ce se întâmplă "La lăptăria lui Enache" sau cu "Miruna", care s-a întrebat "Unde-i cămaşa mea de noapte?". Acestea au fost doar câteva dintre melodiile interpretate de Mircea Vintilă, pe scena din Piaţa Mică, care s-a bucurat de un public receptiv, ce s-a ridicat în picioare, a dansat şi a aplaudat.
După spectacol, a acordat autografe şi a făcut poze alături de cei care îl admiră.
"Am crescut cu dumneavoastră! Cu dumneavoastră şi Pasărea Colibri!", i-a spus un sibian, la finalul concertului.
 

Generaţia Rock a salutat Generaţia Folk
 

Prima zi a festivalului Sibiu Guitar Meeting, care a stat sub genericul "Generaţia Rock salută Generaţia Folk", a adus un concert național de susținere a tinerelor trupe rock și folk de copii și tineri, cărora li s-a oferit ocazia să își expună talentul muzical în fața publicului pe o scenă la care, de cele mai multe ori, nu au acces. Pe scena din Piața Mică au urcat, în cursul zilei, trupe din Iași, București, Cluj, Craiova, Sibiu și chiar din Italia.
Concertul celui mai cunoscut folkist român, Mircea Vintilă, a fost urmat, după ora 22, de un concert al trupei locale Still Crazy.
În același timp, doi dintre membrii trupei Vița de Vie au susținut un concert acustic, în Music Pub.
 

Peste 300 de chitarişti cântă la unison
 

Cea de-a doua zi a festivalului, sâmbătă, începe la ora 10, când atelierele își vor deschide porțile. Între orele 12 și 17, în Piața Huet, vor avea loc mai multe concerte stradale de chitară. Chitaristul trupei Vița de Vie, Cezar Popescu, va susține pentru toți cei interesați un masterclass de chitară rock, în Music Pub, de la ora 14. Prima parte a celui mai mare concert colectiv de chitară, Sibiu Guitar Meeting, începe la ora 19. Tineri chitariști din toate colțurile țării au putut exersa cele 15 piese ce vor fi interpretate în cadrul concertului prin proiectul „Pune mâna pe chitară”, coordonat de Manole, chitaristul formației Antract. Piața Mică va răsuna din nou de refrene celebre, piese precum "Cântec pentru Prieteni", "Zi după Zi", "Cât de departe", dar și din repertoriul internațional. În pauza concertului vor avea loc două tombole, una a cercurilor de chitară „Pune mâna pe chitară” și una care va desemna cel mai bun costum de chitarist, iar la finalul concertului va avea loc tombola ce va oferi marele premiu, respectiv o chitară electrică.  
 

Sibiu Guitar Meeting este un eveniment organizat de Asociaţia Culturală "Play". (A. M.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia