logo
Ministrul Turismului: "Câţi turişti petrec vacanţa în România? Nimeni nu ştie!"
Rareș BIŢU
1230 vizualizari
Ministrul Turismului:

De câte ori n-aţi auzit autorităţile anunţând, pline de aplomb, că în week-end ori de Paşti ne-au vizitat cu "n" la sută mai mulţi turişti faţă de "perioada similară" din anul precedent? Mai ţineţi minte elanul cu care trompetele din turism rostogoleau bilanţuri doar-doar or convinge amatorul de all-inclusiv bulgăresc să dea Albena măcar vara asta pe Azuga? Mai ţineţi, da?


Ei, bine, aţi ţinut degeaba, fiindcă procentajele ăstea sunt nişte făcături. Cum de ce? Fiindcă nimeni nu poate şti câţi străini îşi petrec, cu adevărat, vacanţele în România. Nimeni, nicio instituţie din ţară nu poate veni cu astfel de date. Descoperirea aparţine ministrului turismului, Mircea Titus Dobre, potrivit căruia o bază reală de date cu turiştii care ne vizitează va fi construită "într-un an sau doi". 
Dobre spune că numărul turiștilor străini care au venit în România este mai mare decât ce se vehiculează în spațiul public, însă nicio instituție nu cunoaște numărul lor exact. 

  • "Nu există și nimeni la ora actuală în România nu poate să vă spună câți străini au intrat în țara noastră. Nimeni. Nicio instituție a statului. Pentru că nu avem cum. Nu se știe câți străini au intrat în România. Nimeni nu știe. INS pe ce se bazează că ne intră nişte oameni pe la vamă şi scade apoi pe cei care ies pe cealaltă parte? Nu e corect. Sunt mai mulţi. Într-un an sau doi se va reglementa și această chestiune. Să avem o bază de date reală privind numărul turiștilor care au intrat în România", a explicat ministrul într-o intervenţie publică.

Anul trecut, oficialii din turism s-au lăudat că Litoralul românesc a atras, în premieră, aproape un milion de turişti. Fără să mai socotim moldovenii din Thassos, Grecia înregistrează aproape 18 milioane de turişti în fiecare sezon.  
Dacă România a realizat din turismul internaţional aproximativ un miliard de euro, Slovenia, de pildă, ţară de vreo 10 ori mai mică şi cu un petec de litoral a înregistrat venituri de două miliarde. Croația, țară de patru ori mai mică ca teritoriu și ca populație decât România, are venituri de șapte milioane de euro din turismul internațional.

 
comentarii
1 comentarii

din nou autorul evita sa abordeze teme serioase cum ar fi cuibaritul cucuvelei baltate care vine din africa de sud prin canada sa faca vara in marginime,
popa prostu
24.04.2017 17:50
109.166.129.103
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia