logo
Ministrul Turismului, Bogdan Trif: Sibiul va fi polul turismului european în 2019
Ministrul Turismului, Bogdan Trif: Sibiul va fi polul turismului european în 2019
România a primit felicitările președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, pentru aniversarea Centenarului și a afirmat că România este pregătită pentru preluarea mandatului președinției Consiliului Uniunii Europene de către țara noastră. Șeful Executivului, Viorica Dăncilă, a reconfirmat angajamentul României pentru derularea unei Președinții eficiente, a prezentat prioritățile și a subliniat că viziunea României va fi structurată în jurul coeziunii, ca valoare comună europeană, transmite un comunicat al PSD SIbiu.

Premierul și ceilalți miniștri au avut, de asemenea, o întâlnire și cu secretarul general al Consiliului UE, Jeppe Tranholm Mikkelsen. În cadrul discuției, au fost abordate subiecte de actualitate de pe agenda europeană: negocierea Cadrului financiar multianual, extinderea Uniunii Europene și Brexit. În contextul reuniunii Guvernului României cu reprezentanții Uniunii Europene la Bruxelles, Ministrul Turismului, Bogdan Trif, s-a întâlnit și cu directorul executiv al Comisiei Europene pentru Turism (ETC), Eduardo Santander. Împreună au perfectat detaliile organizării, în țara noastră, a Adunării Generale a Comisiei Europene pentru ETC la care vor participa reprezentanți ai autorităților responsabile de turism din peste 30 de țări. Ministrul Turismului a propus ca acest eveniment să aibă loc la Sibiu.

"Am discutat cu domnul Santander despre organizarea acestui eveniment la Sibiu, iar propunerea mea a fost primită cu toată deschiderea de către domnia sa. Pentru Sibiu, o astfel de manifestare va fi marcantă în contextul preluării Președinției Consiliului UE de către România. Această conferință va pune turismul sub lumina reflectoarelor, va sublinia maturitatea eforturilor făcute pentru dezvoltarea domeniului, dar mai ales va prezenta România ca importantă destinație turistică în Europa și în întreaga lume", a declarat Ministrul Turismului, Bogdan Trif, după întâlnirea de la Bruxelles cu Eduardo Santander, director executiv ETC.

De altfel, Bogdan Trif a stabilit și un parteneriat informal privind promovarea României ca destinație turistică pe platformele de comunicare ale Comisiei Europene pentru Turism.
De asemenea, Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a avut o întâlnire bilaterală cu ministrul valon al turismului, Rene Collin, pe tema priorităților României în domeniu în timpul președinției consiliului UE. Ministrul Turismului a obținut asigurări privind sprijinul oferit de autoritățile belgiene pentru susținerea inițiativelor României din domeniu pe perioada Presedinției Consiliului Uniunii Europene.

"Am adresat invitația domnului ministru Rene Collin de a veni în România și de a participa la conferința ministerială de la București, unde vor participa toți miniștrii și reprezentanții turismului din statele membre ale Uniunii Europene. Îi mulțumesc pe această cale pentru implicare și îl asigur că turismul va fi un punct principal pe agenda președinției Consiliului Uniunii Europene", a declarat Bogdan Trif, după întrevederea cu omologul său valon.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, face parte din delegația Guvernului României care participă la Reuniunea Colegiului Comisarilor Uniunii Europene organizată la Bruxelles cu ocazia pregătirilor pentru preluarea mandatului Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, mai informează comunicatul PSD Sibiu.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia