logo
Ministrul Sănătății: Părinții care nu vin la cursurile de informare privind vaccinarea vor fi amendați!
Rareș BIŢU
1201 vizualizari
Ministrul Sănătății: Părinții care nu vin la cursurile de informare privind vaccinarea vor fi amendați!

Ministrul Sănătăţii crede că găsit soluţia pentru vacccinarea obligatorie: părinţii care nu participă la cursurile referitoare la vaccinare vor fi amendaţi. Şi să declare pe propria răspundere că nu vor vaccinarea copilului. 

Părinții ar putea fi obligați prin lege să se informeze cu privire la vaccinarea copiilor, în caz contrar fiind pasibili de amendă, a declarat ministrul Sănătății,Sorina Pintea, într-un interviu acordat RFI.

  • „Vorbim despre obligativitatea informării părintelui în ceea ce priveşte vaccinarea, iar la sintagma obligativitate n-o să renunţăm. Am spus-o în declaraţiile trecute: nu vom lua copilul de mână de pe stradă să-l vaccinăm, dar pe părinte putem să-l obligăm să se informeze, astfel încât să ştie toate consecinţele care decurg din faptul că nu vrea să-şi vaccineze copilul, îl oblig să se informeze, aşa cum statul pune la dispoziţie pentru copii, pentru părinţi, pentru că indiferent unde se naşte copilul, privat sau public, tot banii publici finanţează aceste maternităţi. Deci am dreptul şi eu să-l informez, să-l sancţionez dacă nu se informează, având în vedere sănătatea copilului”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, pentru RFI.

Ministrul Sănătății spune că părinții pot fi obligați să participe la cursuri de informare privind vaccinarea, iar cine refuză riscă să fie amendat. În plus, părinții care refuză vaccinarea copiilor ar putea să fie obligați să depună o declarație pe proprie răspundere, prin care să își asume acest lucru.

  • „Participând la cursurile de informare şi sancţionându-l dacă nu participă, iar apoi să declare pe propria răspundere că nu doreşte vaccinarea copilului. Dar aceasta este o discuţie care ţine de Parlament, pentru că legea vaccinării este la Camera Deputaţilor şi vor mai fi multe discuţii pe această temă. Sancţionare pecuniară pentru neinformare, asta cu siguranţă”, a adăugat ministrul Sănătății.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia