Tribuna
Ministrul Petre Daea și-a făcut cumpărăturile în Piața Cibin
Andra MARINESCU
3145 vizualizari
Ministrul Petre Daea și-a făcut cumpărăturile în Piața Cibin
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat, duminică, în județul Sibiu. Motivul vizitei sale a avut la bază participarea la prima ediție a Festivalului Gastronomic "Mangalița de la Racovița", ce s-a desfășurat la Sebeșu de Sus, în weekend. Duminică, ministrul a trecut și prin Piața Cibin de unde nu a plecat fără a cumpăra fructe, legume și brânză de oaie.

 


"Eu pe oriunde merg intru în piețe, pentru că acolo este oglinda activității mele. M-am întâlnit cu producători și consumatori. Am văzut legumele pe care le produc oamenii care lucrează solul acestei țări, producători din această zonă care se prezintă cu produse foarte bune, proaspete, într-o piață organizată, de  unde consumatorul își poate alege în funcție de buzunarul propriu. Am un respect deosebit pentru mâinile muncite ale țăranilor, care zi și noapte nu țin seama de temperaturi, sărbători, lucrează fiecare palmă de pământ pentru a produce și a câștiga un ban. E un mod de viață, o posibilitate de câștig", spune ministrul Petre Daea.

 

Întrebat dacă și-a cumpărat ceva din Piața Cibin, ministrul Agriculturii a răspuns: "Mi-am cumpărat fructe, legume. Nu puteam să nu cumpăr și produse care dau culoare acestei zone, adică brânza de oaie. Voiam să iau și carne de oaie, dar nu am condiții de transport pentru a o păstra până la domiciliu".


Petre Daea: "Sunt convins că acest festival va deveni o tradiție!"


Festivalul la care a participat duminică după-amiază ministrul Petre Daea s-a aflat la prima ediție, fiind organizat de Dan Limbășan, un cunoscut producător din zona Racoviței, alături de autoritățile locale, Primăria Comunei Racovița și Consiliul Local Racovița.
"A fost o vizită cu un interes deosebit pentru o rasă de suine pe care am promovat-o cu ani de zile în urmă în cadrul unui proiect pentru care s-au înscris foarte mulți din județul Sibiu. Județul Sibiu este pe primul loc în țară privind programul acesta de mangaliță.  Un om deosebit, Dan Limbășan, a reușit să susțină acest program, pe care l-a dezvoltat, fiind serios implicat în ducerea până la capăt a prevederilor proiectului.  Festivalul a adunat la un loc foarte mulți oameni. A fost festivalul Mangaliței pe grătar. În jurul grătarului s-au adunat mulți doritori, care au apreciat calitatea produselor pregătite de Dan Limbășan. Eu, ca ministru, am venit la fața locului pentru a promova produsele realizate din mangaliță de către români. (...) Am fost între românii din Sibiu, într-un loc mirific, unde autoritățile și-au dat mâna în jurul acestui moment excepțional pe care l-au realizat Dan Limbășan și Asociația Crescătorilor de Porci Mangalița, care a pornit anul trecut cu șase membri și acum are 200 de membri.  Sunt convins că acest festival va deveni o tradiție. Am văzut voie bună, cântece populare, porturi populare, am văzut oameni care abia așteaptă să petreacă împreună", a spus Petre Daea.
Festivalul a cuprins, pe lângă produse tradiționale locale, și un spectacol folcloric susținut de Camelia și Traian Stoiță, Gabriel Popescu, Ciprian Oprea, Nicușor Sintion, Diana Lupu, Ionela Răspop, Ansamblul "Doruleț" din Racovița și Ansamblul "Purtata Avrigului".
Evenimentul s-a desfășurat sub egida proiectului "Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană 2019".

 

 







comentarii
2 comentarii

Frumos, dle ministru! Nu va luati dupa cei care vor sa distruga agricultura romaneasca si sa castige din asta importatorii...
18.08.2019 23:57
vorbim de daea cel care a distrus delta si vrea sa omoare cormoranii pentru ca ii mananca pestele afacerii familiei !
cel care si-a dat subventii firmei proprii si si-a angajat, ca toti politicienii, familia la stat pe posturi cu salarii mari si munca ZERO !
cel care se contrazice singur in functie de ce promisiuni mincinoase trebuie sa faca !
un INCOMPETENT numit politic care se crede inca in secolul 19 dpdv al agriculturii !
adi3
19.08.2019 09:03
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA