logo
Ministrul Liviu Pop îi răspunde lui Iohannis: "Autorităţile nu au fost luate prin surprindere!"
Ministrul Liviu Pop îi răspunde lui Iohannis:
© evz.ro
Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, luni, pentru Mediafax, după ce preşedintele a afirmat că începutul anului şcolar ia autorităţile prin surprindere, că acest lucru nu este adevărat, menţionând că „totul decurge conform programului de guvernare”.


„În această zi deosebită, ce rost mai are să dau curs speculaţiilor? Azi am inaugurat o grădiniţă, o sală de sport, ceea ce înseamnă că autorităţile nu au fost luate prin surprindere. Legea manualului este aproape gata, după cum ştiţi. Totul decurge conform programul de guvernare. Legea Educaţiei va fi gata în septembrie 2018, aşa cum ne-am angajat. Știţi că au fost multe modificări făcute de-a lungul anilor”, a spus Liviu Pop, citat de Mediafax.
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, luni, prezent la deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, că, de fiecare dată, începutul anului şcolar ia autorităţile prin surprindere, şeful statului criticând compendiul pentru clasa a V-a dar şi modificările repetate ale legii. „Există, din păcate, mulţi elevi din România fără manuale sau care învaţă în clădiri care nu respectă standarde minime. Se pare că de fiecare dată începerea noului an şcolar pe unii ii ia prin surprindere. Fiecare Guvern ridică din umeri aratând cu degetul Guvernul de dinainte. Aşa lucrurile nu se îmbunătăţesc. În România anului 2017 soluţia salvatoare a ajuns să fie reintroducerea şi reîntoarcerea la metode de mult apuse ca, de exemplu, manualul unic sau recentralizarea la Bucureşti a tuturor lucrurilor care au întâmpinat dificultăţi la nivel local. Această abordare nu este cea bună”, a declarat Klaus Iohannis.
Președintele României a mai spus că „Părinţii şi elevii sunt supuşi unor schimbări majore în învăţământ odată la câţiva ani sau, mai nou, mai des, ceea ce le limitează semnificativ posibilitatea de a îşi planifica traseul educaţional. Chiar în această vară am trimis Parlamentului spre reexaminare trei iniţiative legislative care modificau cadrul actual, care deja este confuz şi greoi. Legea Educaţiei trebuie să înceteze să mai fie un puzzle al căror piese se schimbă continuu”. (A.M.)

 comentarii
1 comentarii

Mai boule in programul vostru de guvernare scrie ca elevii pot face cursuri fara manuale ?
Elev
13.09.2017 11:44
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia