logo
FITS
Ministerul Turismului: Cisnădia, staţiune turistică de interes local! "Investitorii pot accesa finanţări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice"
Ministerul Turismului: Cisnădia, staţiune turistică de interes local!

Cisnădia are şanse mari să devină staţiune turistică de interes local. Oraşul de lângă Sibiu e inclus pe lista localităţilor propuse de Ministerul Turismului pentru a fi atestate ca staţiuni turistice de interes local. 

Potrivit Agerpres, alături de Cisnădie, pe lista Ministerului Turismului figurează comunele Bîrsana şi Botiza din judeţul Maramureş, municipiul Carei şi oraşul Livada, din judeţul Satu Mare, oraşul Novaci şi comuna Polovragi, din judeţul Gorj, comuna Rodna, din judeţul Bistriţa Năsăud, şi comuna braşoveană Vama Buzăului. 

Ministerul Turismului a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea atestării unor localităţi sau părţi din localităţi, ca staţiuni turistice de interes local şi pentru modificarea anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

  • "În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice, localităţile sau părţile din localităţi care dispun de resurse naturale şi antropice şi care îndeplinesc criteriile legale de atestare pot fi atestate ca staţiuni turistice de interes naţional şi local", se arată în Nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ.

Iniţiatorii proiectului spun că pe termen mediu şi lung localităţile atestate vor putea fi promovate ca staţiuni turistice de interes local şi vor atragte mai uşor finanţări nerambursabile, în condiţiile în care unele programe de finanţare impun existenţa atestării ca staţiune turistică.

  • "Având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcţiile, agricultura, artizanatul şi comerţul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în localităţile atestate staţiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică şi creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone", se precizează în Nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ.

Mai mult, impactul pozitiv este determinat de creşterea circulaţiei turistice şi a cifrei de afaceri a investitorilor din turism.

  • "Investitorii din domeniul turismului pot accesa finanţări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice. Prin realizarea acestor proiecte, localităţile se vor dezvolta din punct de vedere turistic, ceea ce va determina o creştere a numărului turiştilor de pe piaţa internă şi externă. Diversificarea ofertei şi creşterea calităţii serviciilor turistice va crea un impact social pozitiv pentru turişti", precizează autorul proiectului. 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia