logo
Militarii şi poliţiştii nu mai primesc vouchere de vacanţă în 2018. Ce se întâmplă cu vacanţele lor! Decizia, la mâna lui Iohannis
Rareș BIŢU
4474 vizualizari
Militarii şi poliţiştii nu mai primesc vouchere de vacanţă în 2018. Ce se întâmplă cu vacanţele lor! Decizia, la mâna lui Iohannis

Fiecare bugetar va primi câte un voucher de vacanţă în acest an în valoare de 1.450 de lei. Nu şi angajații din instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională care îşi pot deconta serviciile turistice.

Un proiect normativ adoptat marţi de deputaţi stabileşte că militarii şi poliţiştii nu vor mai primi vouchere, dar limita decontării va fi aceeași cu cea pentru voucherele de vacanță, aşa cum se întâmplă şi în cazul celorlalţi bugetari. Acelaşi act normativ prevede şi o creştere salarială şi extinde beneficiile cu privire la acordarea concediului paternal. 
În locul voucherului de vacanţă, polițiștii, militarii, funcționarii publici cu statut special din administrația penitenciară și personalul civil din instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională au posibilitatea să-şi deconteze vacanţele din România, în limita sumei de 1.450 de lei. Asta stabileşte proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 90/2017, act normativ votat marți de deputați, în Camera decizională. Ca să devină literă de lege, documentul are nevoie de promulgarea preşedintelui Klaus Iohannis şi de publicarea în Monitorul Oficial. 

  • "(...) în anul 2018, pentru personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, se decontează serviciile turistice prestate de unități aflate pe teritoriul României, efectuate în perioada concediului de odihnă, în limita valorică prevăzută la art.1 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009 (adică 1.450 de lei - n.red.)", este precizat în propunerea adoptată.

Din punct de vedere financiar, nu e nicio diferenţă faţă de ceilalţi bugetari care primesc câte un voucher de vacanţă în valoare de 1.450 de lei, potrivit OUG nr. 90/2017. 
Aceeaşi ordonanţă vizează concediul paternal la care au dreptul militarii. Deputaţii au extins acest drept şi pentru polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională.


Salarii brute, majorate cu 20%


Proiectul votat marţi de deputaţi prevede şi măriri salariale. 

  • "Civilii care lucrează în instituțiile de spectacole/concerte din subordinea instituțiilor de apărare, ordine publică și siguranță națională (e vorba de cei care nu au beneficiat de măriri prin OUG nr. 2/2017) vor beneficia de salarii brute cu 20% mai mari, de la data intrării în vigoare a acestui proiect (Senatul votase pentru acordarea lor de la 1 ianuarie, dar deputații au spus că ar fi o problemă de aplicare a legii pentru situațiile trecute, inadmisibilă)", scrie avocatnet.ro.

Un alt proiect legislativ important pentru poliţişti şi militari a trecut recent de Parlament şi aşteaptă promulgarea: e vorba despre înlocuirea ajutorului de chirie (pentru cei care au dreptul la el) cu sume de bani pentru plata ratelor la creditele imobiliare pe care le fac acești angajați.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia