logo
FITS
Mii de oameni, controlați dacă poartă sau nu centura de siguranță, în Sibiu. Poliția a aplicat peste 600 de amenzi
Mii de oameni, controlați dacă poartă sau nu centura de siguranță, în Sibiu. Poliția a aplicat peste 600 de amenzi
© Răzvan NEGRU / Arhivă

Mii se oameni au fost controlați, în ultima săptămână, de polițiști care au verificat dacă poartă sau nu centura de siguranță, în cadrul unei acțiuni de conștientizare a participanților la trafic cu privire la importanța portului centurii de siguranță și utilizării dispozitivelor de retenţie pentru copii. Activităţile s-au înscris în  calendarul european al Poliţiilor Rutiere – TISPOL SEATBELT.

Astfel, polițiștii rutieri sibieni au controlat 1.745 de autovehicule și au aplicat 617 sancțiuni contravenționale persoanelor depistate fără centura de siguranță. De asemenea, 46 de conducători auto au fost sancționați deoarece  foloseau telefonul mobil fără dispozitiv hands – free.

Pentru siguranța tuturor în traficul rutier, polițiștii spun că principalele aspecte de care conducătorii auto trebuie să ţină seama sunt următoarele: copiii cu o înălţime de până la 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule doar dacă sunt protejaţi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii; copiii cu o înălţime de peste 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule doar dacă poartă centuri de siguranţă pentru adulţi, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau a feţei, sau dacă sunt protejaţi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii; copiii cu vârsta de peste 3 ani, având o înălţime de până la 150 cm, pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă ocupă, orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă.

  • „Dispozitivul de fixare în scaun pentru copii trebuie să fie omologat şi adecvat caracteristicilor fizice ale copiilor şi se instalează pe locurile din spate ale autovehiculului conform instrucţiunilor de montare furnizate de producător. Aceste dispozitive pot fi montate inclusiv pe locul din faţă, prin orientarea cu faţa spre direcţia opusă direcţiei de deplasare a autovehiculului sau opusă acesteia, doar după dezactivarea airbag-ului frontal. Neerespectarea obligaţiei de a purta, în timpul circulaţiei pe drumurile publice, centura de siguranţă ori căştile de protecţie omologate, după caz: 2 sau 3 puncte amendă şi 2 puncte penalizare; nerespectarea obligaţiei pasagerilor aflaţi într-un autovehicul şi tractor agricol sau forestier de a purta, în timpul deplasării pe drumurile publice, centura sau dispozitivele de siguranţă omologate se sancţionează cu 2 sau 3 puncte amendă; nerespectarea obligaţiei conducătorului de autovehicul de se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate: 4 – 5 puncte amendă şi 3 puncte penalizare, nerespectarea dispoziţiilor privind transportul copiilor în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă: 4 – 5 puncte amendă şi 3 puncte penalizare”, a spus Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

Polițiștii sibieni continuă activitățile de  prevenire a victimizării prin accidente rutiere şi pentru creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la trafic.

comentarii
2 comentarii

Cretinii astia de romani nici in anul 2019 n-au priceput ca centura de siguranta se numeste "de siguranta" pentru ca sa nu moara asa usor ghiolbanu. Fiind insa obligatorie - ce fain e sa facem invers. De-aia suntem la stadiul de reptila....
Relu Paralelu
18.03.2019 17:54
Si o verificare a respectării obligației de a semnaliza in intersectii, inclusiv giratorii, pe când ??
Dar semnalizarea bicicletelor noaptea, pe drumurile publice ??
...
18.03.2019 23:09
Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia