logo
Microregiunea Ţării Făgăraşului, lansată luni în prezenţa comisarului european Corina Creţu
Dan FRÂNCU
915 vizualizari
Microregiunea Ţării Făgăraşului, lansată luni în prezenţa comisarului european Corina Creţu
# Ţara Făgăraşului cuprinde şi 11 unităţi administrativ teritoriale din judeţul Sibiu #

 

Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu, se va afla luni, 25 februarie, într-o vizită oficială la Făgăraş (judeţul Braşov). Prezenţa oficialului european în municipiul din judeţul vecin este legată de înfiinţarea Microregiunii Țara Făgărașului, un proiect interesant şi deosebit de important, care privește dezvoltarea economică a zonei. Din viitoarea structură asociativă fac parte 31 de unităţi administrativ teritoriale din judeţele Braşov şi Sibiu.

Dezvoltarea Ţării Făgăraşului reprezintă o temă dezbătută de mai mult timp, sub diverse forme şi în diferite structuri, cele mai multe create pe diverse specialităţi şi cu ţinte foarte clare. O planificare unitară, care să aibă ca scop dezvoltarea generală a unei regiuni, reprezintă un element de oarecare noutate la nivel naţional, dar vechi şi de succes la nivelul Uniunii Europene, un adevărat vector ce a contribuit la dezvoltarea ţărilor. Strategia de Dezvoltare Durabilă a Microregiunii Țara Făgărașului este documentul strategic de dezvoltare, care conține un set de măsuri teritoriale şi acţiuni strategice cu rol în modelarea spaţiului din teritoriul microregiunii, în scopul asigurării unor condiţii atractive de viaţă pentru populaţie şi susţinerea dezvoltării economice. În acest document sunt stabilite liniile directoare de dezvoltare a microregiunii, bazat pe un concept strategic, precum şi direcţiile de implementare pentru perioada următoare. Strategia sprijină dezvoltarea unei economii diversificate, în acord cu potenţialul local, protejarea integrităţii şi calităţii capitalului natural şi cultural al microregiunii și reducerea migraţiei capitalului uman, prin dezvoltarea de proiecte multifond care să aibă în vedere mobilitatea oamenilor și a ideilor, în vederea multiplicării bunelor practici întâlnite la nivel național și european.

Din Microregiunea Ţara Făgăraşului (zona vizată şi de strategia integrată de dezvoltare durabilă), fac parte municipiul Făgăraș, orașul Victoria şi comunele Beclean, Cincu, Drăguș, Hârseni, Lisa, Mândra, Părău, Comăna, Recea, Șercaia, Șinca, Șinca Nouă, Sâmbăta de Sus, Şoarş, Ucea, Viştea, Voila, Jibert, Ticuş (din județul Brașov), oraşele Avrig şi Tălmaciu, precum şi comunele Cîrțișoara, Cîrța, Arpaşu de Jos, Porumbacu de Jos, Racovița, Turnu Roşu, Şelimbăr, Boiţa, Bruiu (din județul Sibiu). În mare parte, e vorba de unităţile administrativ teritoriale ce au format judeţul Făgăraş.

Programul comisarului european la Făgăraş cuprinde, printre altele, o întâlnire cu primarii şi alte oficialităţi locale din microregiunea Ţara Făgăraşului (Sala Tronuli din Cetatea Făgăraş), precum şi o conferinţăde presă (Turnul Thomory din Cetatea Făgăraş).

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia