Tribuna
Metodă nouă de furt din locuinţe: hoţii plătesc chiria
Laura BUCIU
8009 vizualizari
Metodă nouă de furt din locuinţe: hoţii plătesc chiria

Poliţiştii din Sibiu au deschis o anchetă după ce, marţi, patru proprietari de imobile din oraş au depus plângere după ce au oferit spre închiriere apartamente şi le-au fost sustrase bunurile din interior. Niciunul, însă, nu ştie cui i-a dat casa pe mână, pentru că nu au solicitat actul de identitate al chiriaşului.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Sibiu, în data de 12 decembrie 2016, la Poliția Municipiului Sibiu au fost înregistrate patru plângeri din partea proprietarilor unor imobile din municipiul Sibiu, oferite spre închiriere în regim hotelier, plângeri prin care se reclamă furtul mai multor bunuri.

  • „Se reclamă furtul de televizoare de ultimă generație, aparatură electrocasnică, lenjerii de pat, covoare, cuțite de bucătărie și chiar șorțuri pentru ospătari. Toate aceste bunuri au fost sustrase în intervalul 11 / 12 decembrie din patru apartamente din municipiul Sibiu, administrate în regim hotelier. Elementul comun al circumstanțelor săvârșirii furturilor este acela că proprietarii au închiriat apartamentele unor persoane necunoscute fără a solicita un act de identitate celor cărora le înmânau cheile locuințelor”, se arată în comunicatul de presă.

Persoanele ”cazate” în apartamente au făcut  rezervări online, pe site-uri specializate, furturile producându-se în primele ore după primirea cheilor.

Poliţiştii vorbesc şi despre un „portretul robot” al celor care au sustras bunurile din apartamentele oferite în chirie în regim hotelier.

  • „Cu vârste cuprinse între 25 – 40 de ani, cu aspect plăcut care inspiră încredere, s-au prezentat proprietarilor ca fiind cupluri interesate de petrecerea unui sejur prelungit  în municipiul Sibiu”.

Poliţiştii din Sibiu le recomandă celor care dețin astfel de imobile care se închiriază în regim hotelier, apartamente la bloc sau la casă, ca înainte de a accepta cazarea și a preda cheile unor necunoscuți, să solicite în mod obligatoriu un act de identitate al persoanei și să țină o evidență strictă a celor care doresc să închirieze locuința.

Totodată, acțiunea infracțională poate fi descurajată sau chiar eliminată prin montarea unui sistem electronic de supraveghere video a perimetrului imobilului, despre a cărui existență se vor face mențiuni în mesajele publicitare privind oferta de închiriere.

FOTO

 

 






comentarii
2 comentarii

Da-ti click pe "foto" sa vedeti ce teapa va da Tribuna !! :)))

Oare de unde ati invatat reclama asta ascunsa ? eFoame mare
Base
14.12.2016 11:28
Sa-i fure daca sunt hapsani dupa bani si inchiriaza casa in regim hotelier... Nu mai stiu cum sa castige bani...
GOGU
14.12.2016 20:42
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA