logo
spartan
Mesajul părintelui Constantin Necula la începutul anului școlar: „Să nu vă pierdeți bucuria primei zile de școală”
Laura BUCIU
37875 vizualizari
Mesajul părintelui Constantin Necula la începutul anului școlar: „Să nu vă pierdeți bucuria primei zile de școală”
© Răzvan NEGRU

La festivitatea de început de an a Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” a participat părintele Constantin Necula. Acesta le-a transmis elevilor că speră să fie la fel de guralivi ca luni pe tot parcursul anului, „mai cu seamă la răspunsuri, extemporale și teze”. Părintele le-a transmis copiilor să nu piardă niciodată bucuria primei zile de școală.

  • „Să nu vă pierdeți bucuria primei zile de școală. Uitați-vă la noi, cei maturi, că suntem mai emoționați ca voi și nouă ne e mai dor de școală decât vă e vouă. Ne iertați că v-am întrerupt vacanță, un pic mai devreme decât de obicei și vă rog din toată inima: vacanța a încetat, să nu înceteze pacea și liniștea pe care le-ați dobândit în vacanță. Îl rog pe Dumnezeu să îi binecuvânteze pe colegii lăzăriști profesori, Îl rog să aibă grijă de ei, să nu vă lăsați purtați mai mult de nevoile instituției decât de nevoile personale pentru că niciodată și în nicio situație nu poate fi o instituție mai presus decât oamenii”, le-a spus părintele Necula elevilor și profesorilor lăzăriști.

Părintele a continuat, glumind, spunându-le elevilor că trebuie să ia note „doar de la 10 în sus”, „să ajungă toți olimpici internaționali” și să își construiască propriul dialog cu Dumnezeu, fără să țină neapărat cont de „noi, ăștia mai mari și proști, câteodată”.

  • „Îl rog pe Dumnezeu să binecuvânteze pe părinți voștri, de care vă rog să aveți grijă luând note de la 10 în sus, dacă se poate Toți elevii trebuie să ajungeți olimpici internaționali. Vă îmbrățișez din toată inima și alături de părintele Nicolae vă spunem că Dumnezeu nu are mai multe confesiuni și vă iubește laolaltă pe toți. Nu vă luați după noi, ăștia mai mari și proști, câteodată, încercați să vă construiți propriul dialog între voi, să îl descoperiți pe Dumnezeu ca ființă vie și căutați să fiți oamenii lui Dumnezeu. E mai presus de orice. Binecuvântare, har și bucurie”, a mai spus părintele Constantin Necula.
comentarii
3 comentarii

Am o nelamurire. De ce parintele nu preda la liceul care este sectia de vocational teologie ortodoxa?
un necunoscator
10.09.2018 12:39
Predati Domnule Preot!
Bumblebee
10.09.2018 13:23
Parintele este conferențiar universitar, preda la Facultatea de Teologie din Sibiu
Ionut
10.09.2018 21:35
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
artmania
Licitatie publica

accentmedia