Tribuna
Mesaj pentru comemorarea eroilor Revoluţiei de la Sibiu

Evenimentele petrecute cu 22 de ani în urmă ne deter­mină să apreciem că, în de­cembrie 1989, sentimentul participării la o adevărată revoluţie a fost împărtăşit de marea majoritate a sibienilor. Încă din 21 decembrie, după timişoreni, sibienii au scan­dat pe străzi “Jos comu­nismul!”. Curajul Sibiului a fost molipsitor pentru alte mari oraşe, inclusiv Bucu­reş­tiul, acolo unde cuplul dicta­torilor a primit lovitura de gra­ţie. Acelui curaj îi datorăm libe­r­tăţile noastre de astăzi, de care nu s-au bucurat părinţii şi bunicii noştri timp de aproape o jumătate de secol.
În aceste zile, când come­morăm sacrificiul celor care au murit în revoluţia antico­munistă de la Sibiu, să le dedicăm un gând de pioasă recunoştinţă. Să nu lăsăm ca trecerea timpului să-i şteargă din memoria noastră. Eroilor revoluţiei şi familiilor îndoliate trebuie să le dedicăm reali­zările României, atâtea câte sunt, după 22 de ani. Iar neîmplinirile să ni le asu­măm cu demnitate. Fie ca, din acest examen de conşti­inţă, să înţelegem marea responsabilitate pe care o avem, de a lucra pentru un viitor mai bun al copiilor noştri,  al  întregii noastre societăţi.

Ion Ariton
senator




comentarii
4 comentarii

E tu Nelu ! Sau e tunelu ! Si uite asa de 22 de ani tot lucram pentru un viitor mai bun al copiiilor lor ca la copiii nostrii nu se gandeste nimeni ! Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa,iata un nou prilej pentru cocotatii la putere sa-si "esprime"simtamintele si gandurile de mai bine pentru care nu fac nimic concret,in schimb si-au umflat conturile,penele si gusile si ne invata cum sa traim in mizeria pe care au creat-o. Ce folos ca unii si-au sacrificat viata daca de 22 de ani s-a umplut tara numai de profitori de toate genurile.Unde-i prosperitatea,unde-i traiul decent ? La ei.Pacat de tara asta frumoasa si bogata ca-i locuita de neamuri proaste si de profitori..
je
21.12.2011 08:01
Pai a fost Revolutie sau au fost.....Evenimentele din Sibiu? Si ce tot mai iesiti in fata cu cate un discurs penibil pentru ....,,c
NOI CEILALTI
21.12.2011 14:42
In 1989 Ariton era capitan in cazarma de pe str.Dumbravi condusa de gen.Manescu.Azi comemoreaza ce au ucis soldatzi in revolutzie la ordinele cui??? Au construit Monumentul eroilor pardon al ERO-RILOR. Militzeni si Securisti pentru ca au sarit gardul au fost declaratzi eroi. Soldatzi dincolo de strada pentru ca au pazit gardul si ei au fost declarat eroi. Dupa revolutzie era montata de revolutzionari o placa de bronz pe care scria Cine o mai face ca noi ca noi sa patzeasca.Avetzi alta parere ???
Preot Streza
21.12.2011 14:49
cum de nu posteaza fripturisti care se dau revolutionari si carora le taie beneficiile.in sibiu au fost 100000 de mii de oameni in strada si uni care au stat dupa perdele gen DORU din SELINBAR,au beneficiat de miliarde de lei, mai mare rusinea.daca PDL-ul termina cu fripturisti ii aleg si la anu.
sibian
21.12.2011 16:15
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA