Tribuna
Medici de la AKH, din SUA și Europa vin la Sibiu să înveţe tehnici minim invazive în chirurgie cardiovasculară
Sorana MAIER
3325 vizualizari
Medici de la AKH, din SUA și Europa vin la Sibiu să înveţe tehnici minim invazive în chirurgie cardiovasculară
© Arhivă

Spitalul Polisano – MedLife, în parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, desfășoară zilele acestea,  la Sibiu, cursul “Next cardio”, dedicat chirurgiei cardiovasculare minim invazive, având ca subiecte principale de abordare chirurgia aortică endovasculară și chirurgia valvulară endoscopică.

Cursul, care se întinde pe o durată de trei zile, îmbină atât partea teoretică, cât și cea practică. În fiecare zi cursanții participă la realizarea unor intervenții complexe și învață noi tehnici chirurgicale minim invazive aplicate în protezarea aortică, plastie de valvă mitrală minim invazivă, protezare endovasculară a unei disecții de aorta sau protezare mitrală. Potrivit echipei medicale Polisano – MedLife, pacienții care sunt supuși acestor intervenții au fost diagnosticați cu stenoza aortică, insuficiență mitrala, disectie aortică sau stenoza mitrala, exprimându-și acordul pentru a fi parte din acest proiect didactic.

  • “Toate interventiile enumerate mai sus se practică în mod clasic prin sternotomie mediană (secționarea sternului cu un fierastrău electric), o intervenție ce necesită apoi o perioadă lungă de recuperare de până la 3 luni. Intervențiile minim invazive prezentate în cadrul cursului se realizează în mod curent în spitalul Polisano – MedLife Sibiu si au avantajul că sunt realizate pe cale videoasistată, toracoscopic, printr-o incizie de câțiva centimetri, printre coaste, avatanjele pacienților fiind majore în termeni de recuperare și reluare a activității de zi cu zi”, a declarat conf. dr. Victor Costache, șef secție chirurgie cardiovasculară și toracică Polisano, coordonatorul workshopului.

Intervențiile de acest tip, realizate pe cale videoasistată, toracoscopic, sunt practicate doar în câteva centre de elită din lume, cum ar fi Mayo Clinic (SUA) și Cleveland Clinic (SUA).
La curs participă peste 10 specialiști, printre care și medici din SUA și Austria, care activează în instituții de prestigiu precum TriStar Cardiovascular Surgery (Nashville, SUA), Medical University of Innsbruck (Austria) și General Hospital of Vienna (Austria). Totodată, printre participanți se numără și patru ingineri de la LSI Solutions (Rochester, SUA).
“Centrul nostru este reputat pe plan mondial pentru că aplică aceste tehnici zi de zi, drept dovadă chirurgi de renume străini vin în training la noi. Am decis să limităm numărul cursanților, pentru a nu dilua astfel partea practică”, a menționat conf. dr. Victor Costache.

Polisano, tradiţie în medicină

Înființat în anii ’90, Polisano este primul grup complet integrat în domeniul medical din România. Acesta include o serie de patru clinici cu laboratoare proprii situate în București și Sibiu, un spital privat – Spitalul European Polisano din Sibiu - recunoscut ca fiind unul dintre cele mai moderne și mai performante unități spitalicești din România, un centru de fertilizare in vitro și cea mai mare maternitate privată din Transilvania. Din toamna anului 2017, Polisano face parte din grupul MedLife.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală și
Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Începând cu 2009 a deschis sau a achiziționat 83 de unități medicale. Echipa sa puternică si experimentată de management a fost capabilă să creeze si să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.






comentarii
1 comentarii

probabil ii invatati cum sa ceara spaga...
un sibian
25.07.2018 08:23
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA