logo
„Marița” se vede în premieră națională la Teatrul „Gong” din Sibiu
Andra MARINESCU
943 vizualizari
„Marița” se vede în premieră națională la Teatrul „Gong” din Sibiu
"Marița" va fi proiectată în premieră națională la Teatrul pentru Copii și Tineret "Gong" din Sibiu. Filmul de Adrian Titieni, Alexandru Potocean și Bogdan Dumitrache, în regia lui Cristi Iftime, va putea fi văzut vineri, 1 decembrie, de la ora 19, dar și sâmbătă, 2 decembrie, și duminică, 3 decembrie, de la aceeași oră. Proiecția de duminică va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, avându-l ca invitat special pe actorul Alexandru Potocean.


„Marița”, lung-metrajul de debut al regizorului Cristi Iftime, a câștigat marele premiu al juriului "Fedeora", în secțiunea „East of West” a Festivalului de Film de la Karlovy Var. Filmul a convins criticii europeni prin „simplitatea regiei cestei opere de debut, concentrată pe viața de fiecare zi a unei familii ai cărei membri, deși sunt despărțiți după divorțul părinților, atunci când se întâlnesc, se bucură în mod spontan de energia pozitivă care își face loc în viața lor”. Lungmetrajul a mai fost premiat, de asemenea, în secțiunea "Lungmetraj", în cadrul ediției din acest an a Festivalului "Anonimul".


Dor de tată


„Marița” este un road-movie emoționant cu un tată și un fiu ale căror povești spumoase surprind tragicomicul existenței. Sătul de propriile probleme de cuplu, lui Costi (Alexandru Potocean) i se face brusc dor de poveștile tatălui său, așa că se hotărăște să treacă pe la el.
Cu o imagine semnată de Luchian Ciobanu, filmul îi are în distribuție pe actorii Adrian Titieni, Alexandru Potocean, Lucian Iftime, Bogdan Dumitrache, Victor Cociaș, Andrei Huțuleac și Ana Ciontea. Scenariul a fost scris de Ana Buja și Cristi Iftime, montajul a fost realizat de Dragoș Apetri, designer de costume Alexandra Alma Ungureanu, machiajul Maria Andreescu, scenografia Mălina Ionescu, iar sunetul a fost semnat de Dan - Ștefan Rucăreanu, Alexandru Dumitru și Florin Tăbăcaru. Producători Ada Solomon și Radu Stancu.
Filmul are o durată de 100 de minute și nu este recomandat celor sub 12 ani.
Accesul publicului la spectacole se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (miercuri – vineri 11 – 18, sâmbăta 10 – 18, duminica 10 – 14), online (teatrulgong.ro, eventim.ro) sau la Librăriile Humanitas. Prețul unui bilet este de nouă lei. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia