Tribuna
Maratonul Sibiului dă startul înscrierilor pentru alergători și susținători
Ana Maria MĂTUŞOIU
2879 vizualizari
Maratonul Sibiului dă startul înscrierilor pentru alergători și susținători

Maratonul Internațional Sibiu a dat startul înscrierilor pentru alergătorii și susținătorii care vor să sprijine una din cele 21 de cauze propuse. Evenimentul va avea loc în data de 27 mai, iar termenul limită pentru înscrierile alergătorilor este 8 mai. Susținerile vor putea fi înregistrate până la data de 1 iulie. Anul acesta sunt așteptați să alerge în centrul orașului Sibiu, de-a lungul unuia dintre cele mai frumoase trasee de alergare din țară, în jur de 4.000 de participanți.

Noutatea acestui an o reprezintă cursa de 42 de km. Traseul Maratonului Continental pleacă din Piața Mare, parcurge orașul vechi, Parcul Sub Arini, Grădina Zoo și Muzeul ASTRA și ajunge până în localitățile Rășinari și Poplaca, care devin și ele parte din eveniment. 

Anul acesta se aleargă pentru 21 de cauze

La cea de-a șasea ediție a Maratonului, alergătorii susțin cauza preferată prin achitarea taxei de participare, iar susținătorii prin donații directe, pe website-ul evenimentului. Banii strânși vor finanța 21 de cauze, dintre care 18 sunt propuse de grupurile de inițiativă și ONG-urile locale. La acestea se adaugă o cauză din Rășinari care vizează derularea unei campanii de conștientizare cu privire la transportul electric, care are impact mai puțin nociv asupra mediului, comparativ cu transportul convențional, dar și promovarea comunei din punct de vedere turistic, plus o cauză din Poplaca - care urmărește amenajarea a două locații de odihnă și belvedere, pe traseul de ciclism Sibiu-Poplaca. De altfel, se va alerga și pentru o cauză națională, de la Funky Citizens, organizație aleasă de Fundația Comunitară Sibiu. Este vorba de un proiect de activism civic: Constituția României - varianta funky pentru copii.

Alegători de la 4 la 64 de ani

Cursele se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Limita minimă de vârstă este de 4 ani, iar vârsta celui mai curajos participant a crescut de la 58 de ani, în 2013, la 64 de ani în 2015. În 2017, doritorii sunt invitați să se înscrie la următoarele curse: Crosul Visma (5km); Maratonul Continental (42 km); SemiMaraton (21 km); Ștafetă (4x10,5km); Ștafetă (4x5,3km). De asemenea, Fundația Comunitară Sibiu, organizatorul Maratonului, încurajează participarea copiilor la cursele destinate acestora: 4-5 ani - 400m;  6-7 ani - 800m; 8-9 ani - 1200m; 10 -12 ani - 1600m. 

  • „Ne bucurăm să readucem deja de 5 ani, filantropia în tradiția Sibiului. SemiMaraton Sibiu devine Maratonul Internațional al Sibiului și cu această ocazie ne dorim să promovăm și mai mult la nivel național și internațional acest model de implicare în comunitate pe care sibienii l-au pus în aplicare. Dacă până acum discutam despre turism cultural și turism sportiv, sau mai nou despre turismul gastronomic, credem că Sibiul ar putea deveni destinația pentru un nou tip de turism, cel civic”, a spus Ciprian Ciocan, director executiv Fundația Comunitară Sibiu. 

Pentru înscrieri și detalii suplimentare accesați site-ul www.maratonsibiu.ro.

 

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA