logo
FITS
Manualul unic introdus de Pop, exmatriculat de Andronescu! "Accentul l-am pus pe calitate şi pe adaptarea la vârsta copilului"
Rareș BIŢU
641 vizualizari
Manualul unic introdus de Pop, exmatriculat de Andronescu!

Intrat cu tărăboi în clasă, manualul unic introdus de fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop e pe cale să fie exmatriculat de actualul ministru, Ecaterina Andronescu. 

Deşi gafele din multe manuale nu mai sunt de ani buni o noutate, Andronescu promite manuale noi mai scumpe în care accentul va fi pus pe calitate şi pe adaptarea la vârsta copilului. 

  • "E deja pe site-ul Ministerului Educaţiei noua metodologie pentru elaborarea manualelor în acest an. Se renunţă la ideea de manual unic. (...) În metodologie, accentul l-am pus pe calitatea manualului, pe criteriile care vizează calitatea şi care ţin de conţinutul ştiinţific corect, de adaptarea la programă, respectarea programei, adaptarea la vârsta copilului. Pe toate aceste criterii de calitate un manual poate aduna 100 de puncte, intră în a fi selectat dacă obţine cel puţin 95 de puncte. Nu va mai fi un manual unic şi vor fi editurile care vor veni cu manuale. Vor fi făcute evaluări separate pe calitate şi apoi ne uităm la preţ. Primul considerent este cel legat de calitate, pentru că până la urmă calitatea manualului contează foarte mult pe masa elevului şi a profesorului. Manualul rămâne una dintre cele mai importante resurse educaţionale", a declarat ministrul Educaţiei într-o intervenţie tv.

Ministrul Educaţiei crede că autorii de manuale pot fi şi profesori din învăţământul universitar. 

  • "Am mai făcut un lucru în această metodologie, care a lipsit anul trecut, şi anume, autorii de manuale pot să fie şi profesori din învăţământul universitar, pot să fie şi în parteneriat cu profesorii din învăţământul preuniversitar. (...) Vom încerca să folosim Editura Didactică pentru manualele cu care editurile nu vin la licitaţie - este vorba despre manualele pentru minorităţi, sunt puţine la număr", a explicat ministrul Educaţiei.

Manualul unic introdus în timpul mandatului fostului ministru al Educaţiei, avea drept scop înlăturarea "baronilor manualelor". Cel puţin aşa a explicat atunci Liviu Pop.

  • "Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită. Faptul că manualele au arătat aşa ar trebui să ne pună pe gânduri. Prin competiţie ar creşte şi calitatea manualelor", a declarat Ecaterina Andronescu la scurt timp după revenirea la şefia Ministerului Educaţiei.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia