Tribuna
Manualele pentru clasa a VII-a se lasă așteptate și vin pe rând. În două săptămâni ajung la elevi o parte dintre ele
Andra MARINESCU
1138 vizualizari
Manualele pentru clasa a VII-a se lasă așteptate și vin pe rând. În două săptămâni ajung la elevi o parte dintre ele
Doar 3,53% dintre elevii de clasa a VII-a din județul Sibiu au început școala cu manuale pe bănci.


Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, în prezent se strâng comenzi pentru 26 de modele de manuale pentru  clasa a VII-a. Printre disciplinele pentru care se vor comanda manuale se numără: Limba și literatura română, Biologie, Geografie, Educație Socială, Educație Tehnologică, Informatică și TIC, Consiliere și dezvoltare personală, Educație plastică și Religie.


"Aceste manuale sunt tipărite. Noi trebuie să completăm macheta, cu numărul dorit și editura. În două săptămâni ele vor ajunge, iar apoi le vom distribui. Ulterior, vom face altă comandă pentru alte manuale. Cele de limbi străine vin mai greu. Întotdeauna sunt cele mai mari probleme aici", spune Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.


Conform acestuia, numărul redus de manuale de la ciclul gimnazial este cauzat de întârzieri de tipărire, deoarece unele edituri au depus contestații pentru manualele școlare de la clasa a VII-a, recepționate, la începutul anului școlar, în proporție de 3,53% (216 manuale) și nerecepționate în proporție de 96,47% (5911 manuale).






comentarii
1 comentarii

Ce putem învăta de la șefii din minister care nu ne știu da manualele, măcar ca nenorociții de comuniști, în prima zi de școală? Ce-i pot ei învăța pe profesorii noștri?
Dima elevul
11.09.2019 16:35
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA