Tribuna
Manifestări științifice organizate de Secțiunea Militară a ASTREI, la Centrul de Instruire pentru Comunicații și Informatică "Decebal” și Cercul Militar
Manifestări științifice organizate de Secțiunea Militară a ASTREI, la Centrul de Instruire pentru Comunicații și Informatică
Secțiunea Militară a ASTREI organizează, timp de două zile, manifestări științifice dedicate sărbătoririi a 140 de ani de la transformarea Societății Academice Române în Academia Română.


 

Astfel, miercuri, 19 iunie, de la ora 13.30, Secțiunea Militară a ASTREI a organizat, împreună cu Centrul de Instruire pentru Comunicații și Informatică "Decebal", manifestarea științifică "1879-2019, perioadă istorică determinantă în afirmarea ASTREI și Armatei Române ca instituții active în evoluția Academiei Române", în cadrul căreia s-au susținut următoarele comunicări: "Asociațiunea ASTRA - precursoare a Academiei Române", susținută de prof. univ. dr. Dumitru Acu, președintele ASTREI, "Contribuții semnificative ale Asociațiunii ASTRA în Academia Română", prezentată de prof. univ.dr. Elena Macovei, președinte al Secțiunii de Pedagogie a ASTREI, "Prezențe ale Armatei la slujirea și îndeplinirea rolurilor majore asumate de Academia Română", a col (rtg.) prof. univ. dr. Mircea Cosma, președintele Secțiunii Militare a ASTREI, și "Militari ai Armatei, membri marcanți ai Academiei Române în promovarea și apărarea intereselor naționale", susținută de lt. col. Cristi Macaveiu, de la Centrul de Instruire pentru Comunicații și Informatică "Decebal”. Moderatorul evenimentului care a fost la Centrul de Instruire pentru Comunicații și Informatică "Decebal” va fi col. dr. Dorin-Cristinel Alexandrescu.

Joi, 20 iunie, de la ora 10, la Cercul Militar va avea loc manifestarea științifică "Promovarea și apărarea demnității naționale prin știință și cultură de către personalități astriste și militare, în cei 140 de ani de evoluție a Academiei Române", organizată în colaborare cu Filiala Județeană Sibiu "General Ilie Șteflea" a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere.

În cadrul evenimentului, moderat de col. (r) Ioan Părean, prof. univ. dr. Dumitru Acu, președintele ASTREI, va vorbi despre "Personalități astriste promotoare ale idealurilor naționale în cadrul Academiei Române prin excelență științifică și culturală", prof. univ. dr. Elena Macovei despre "Contribuții semnificative ale unor personalități astriste la conducerea și înfăptuirea rolurilor majore ale Academiei Române", iar col. (rtg.) prof. univ. dr. Mircea Cosma despre "Participarea unor personalități militare, în calitate de membri ai Academiei Române, la promovarea și apărarea aspirațiilor și valorilor naționale prin știință și cultură".






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA