logo
FITS
Mâncăruri tradiționale și muzică populară, la Festivalul ”Hai la masă!”, în weekend
Liuba STARII
1064 vizualizari
Mâncăruri tradiționale și muzică populară, la Festivalul ”Hai la masă!”, în weekend
Cea de-a două ediție a Festivalului Gastronomic ”Hai la masă! Rețete demult uitate, rețete redescoperite!” va aduce în Piața Mică o rețetă veche de sute de ani, și anume berbecuț haiducesc în jar, dar și alte mâncăruri tradiționale din zona Sibiului. Tot în cadrul Festivalului vor avea loc demonstrații culinare prezentate de patru bucătari sibieni.

Vor fi două zile în care bucătăria veche sibiană se va împleti într-o armonie perfectă cu rețetele moderne pregătite de chefii Marius Rafa, Ghiță Andreica, Marius Muntean și Manuel Betto Pecori. Cei patru vor veni cu reinterpretări moderne și delicioase ale vitei Angus, berbecuțului haiducesc, păstrăvului și laptelului de pasăre”, a spus Ioana Curta, președintele Asociației "E-Xplorator", organizatorul evenimentului.

 

Bucătăria mobilă amplasată în Piața Mică se va deschide sâmbătă dimineața, la ora 10, iar sibienii și turiștii se vor putea bucura de mâncărurile autentice până la ora 23, același program fiind valabil și pentru duminică. Pe lângă berbecuțul haiducesc vor mai fi gătite și alte rețete delicioase, precum ciorbă de fasole boabe cu afumătură și salata de ceapă roșie, ciorbă de roșii rece, tocană de vită Angus la ceaun, păstrăv la plită cu mămăliguța și mujdei, lapte de pasăre și vuțe cu pesmet.

 

Demonstrații culinare și muzică populară

Demonstrațiile culinare vor avea loc sâmbătă, în prima zi a Festivalului, după ora 17, iar chefii renumiți, precum Ghiță Andreica, Marius Muntean, Marius Rafa și Manule Betto Pecori își vor dezvălui secretele tuturor celor care vor fi prezenți în Piața Mică, prin intermediul unui ecran uriaș ce va fi amplasat lângă bucătărie. Atmosfera tradițională va fi întreținută de ansamblul de muzică populară ”Doruri Sibiene".

”Hai la masă! Rețete demult uitate, rețete redescoperite!” este un proiect realizat de Asociația "E-Xplorator", în parteneriat cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

book festival

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia