Tribuna
MAI: "Noile paşapoarte, imposibil de falsificat. Sunt şi elemente care pot fi sesizate doar cu ajutorul unor dispozitive speciale!" Pe fiecare filă apare un obiectiv turistic
MAI:

Puse în circulaţie săptămâna trecută, noile paşapoarte simple electronice şi simple temporare sunt aproape imposibil de falsificat. Modificările acestora vizează şi forma, şi conţinutul, dar nu afectează costul plătit de cetăţean, a anunţat şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte, Mirel Toancă, citat de Agerpres.

Noile paşapoarte, dar şi detaliile legate de elementele de siguranţă, au fost prezentate sâmbătă într-o conferinţă de presă la Ministerul Administraţiei şi Internelor. 

  • "Noile paşapoarte au elemente de siguranţă care le vor face aproape imposibil de falsificat şi un design modern cu detalii inspirate din istoria şi geografia ţării noastre. Fiecare filă a noilor paşapoarte conţine un desen stilizat al unui monument istoric sau al unui obiectiv turistic cunoscut din România, precum Delta Dunării, Lacul Roşu, Peştera Scărişoara, oraşul medieval Sighişoara ş.a. Cu această nouă generaţie de paşapoarte facem un pas în viitor, prin complexitatea elementelor de protecţie împotriva fraudării documentelor", a explicat Mirel Toancă.

Şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte spune că elementele de siguranţă implementate au la bază noile tehnologii în materie, precum desene stilizate, microtext, diferite tehnici de imprimare şi elemente optic variabile, precum şi unele realizate prin nanotehnologie.

  • "O parte a elementelor menţionate pot fi văzute cu ochiul liber, în diferite spectre de lumină, inclusiv în infraroşu, dar sunt şi elemente care pot fi sesizate doar cu ajutorul unor dispozitive speciale. De asemenea, sunt utilizate cerneluri speciale, de securitate, cu filigran şi fir metalic, fir de coasere în trei culori - roşu, galben şi albastru, una dintre culori fiind fluorescentă. În masa hârtiei este inserat un fir metalic fluorescent, care în lumină UV reacţionează în trei culori: roşu, galben-verzui şi albastru", a precizat Toancă.

Şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte a explicat că, pe lângă elementele de siguranţă pe care le oferă aceste imagini, va fi realizată şi o promovare a obiectivelor turistice şi istorice ale ţării.

  • "Datorită acestor noi elemente de siguranţă şi de design, documentele de călătorie româneşti vor fi printre cele mai sigure paşapoarte la nivel internaţional, fiind extrem de greu de contrafăcut. Noile modificări nu vor influenţa costul paşaportului plătit de cetăţean", a precizat Toancă, potrivit căruia documentele de călătorie din generaţiile anterioare vor rămâne valabile până la data menţionată în acestea. 
comentarii
1 comentarii

"aproape imposibil de falsificat"... deci este posibil?
Eu
14.01.2019 22:33
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia