logo
Mai mulţi arhitecţi se întrec pentru a "desena" noul teatru de la Sibiu
Andra MARINESCU
1876 vizualizari
Mai mulţi arhitecţi se întrec pentru a
Teatrul Naţional "Radu Stanca" are planuri mari pentru Sibiu. Vrea să construiască un teatru nou, pe o suprafaţă de aproximativ 15.000 de metri pătraţi, în zona Piaţa Unirii - Cazarma '90, un proiect unic la nivel naţional. Pentru a pune în practică cea mai bună variantă, organizează un concurs în urma căruia să aleagă cea mai bună soluţie arhitecturală.


 

"Suntem în situaţia de a semna cu Uniunea Arhitecţilor din România concursul de soluţii pentru tema Teatrului şi a Centrului de Congrese. Noi am venit cu o serie de amendamente pentru că lucrurile sunt foarte serioase şi ele trebuie făcute sănătos. Aştept o întâlnire cu doamna primar, în aşa fel încât bugetul privind identificarea temei arhitecturale să fie supus atenţiei Consiliului Local şi să poată să cuprindă ceea ce înseamnă nevoia de dezvoltare a acestui proiect. După concurs, va fi vorba de obţinerea unui buget pentru ce va însemna proiectul propriu-zis şi apoi de un buget pentru construcţie", a spus Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional "Radu Stanca", într-o conferinţă de presă.

În 2019 se va desemna câştigătorul

Concursul de soluţii arhitecturale va avea loc în anul 2018, urmând ca în 2019 să se fie stabilit câştigătorul.
"Am avut tot felul de confruntări: dacă va fi un concurs într-o etapă sau în două etape. Ne-am sfătuit cu cei mai buni arhitecţi din lume. (...) Suntem indecişi. În România nu s-a mai făcut un teatru nou de multe decenii. După Revoluţie, s-a ridicat în ţară o construcţie nouă care acum e închisă", a mai spus Chiriac.

Directorul TNRS estimează că proiectul va fi încheiat în şapte ani. Proiectul Teatrului Naţional Centru Cultural Multifuncţional a fost aprobat de Consiliul Local Sibiu, la finalul lunii iulie. Potrivit documentului, complexul teatral va avea săli de spectacol şi repetiţie şi parcări subterane, investiţia ridicându-se la 80 de milioane euro.


comentarii
3 comentarii

Sper sa fie cel putin la fel de frumos ca aqua-parkul sau mall-ul din gara! :))
Andrei
13.11.2017 19:04
Hello
80 milioane de euro??!!! Dar ce face Chiriac acolo?! Sa din serioși!
Trezirea DNA
13.11.2017 20:21
batran. ochelari atarnatori. depasit. in curand pensie. e nevoie de de prospetime, altfel nu evoluam.
grim reaper
14.11.2017 00:41
Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia