logo
Mai mult de jumătate dintre candidații la BAC din județul Sibiu, "Experimentați" la Limba română
Andra MARINESCU
615 vizualizari
Mai mult de jumătate dintre candidații la BAC din județul Sibiu,
© Arhiva TRIBUNA
2.541 de candidați s-au înscris să susțină prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Luni, tinerii au susținut Proba A de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare în limba română, în urma căreia, potrivit rezultatelor afișate pe site-ul IȘJ Sibiu, 1.663 au obținut calificativul "Experimentat".


Primele emoții au trecut pentru cei care susțin anul acesta "examenul maturității". La Proba A nu s-au prezentat, însă, 47 de candidați înscriși, iar din totalul de 2.541, 235 dintre ei au obținut calificativul "Mediu", 596 - "Avansat" și cei mai mulți, respectiv 1.663, s-au ales cu "Experimentat".
Cei mai mulți elevi "experimentați", respectiv 188, provin de la Colegiul Național "Octavian Goga" din Sibiu, iar 180 de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr". A existat și o unitate de învățământ unde nu s-a obținut niciun calificativ de "Experimentat", respectiv la Liceul Tehnologic Iacobeni.
Potrivit prof. Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, la prima probă a competențelor nu s-a înregistrat niciun incident.
BAC-ul a continuat miercuri cu Proba B de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, care se va desfășura și joi, 15 februarie.
În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal (proba C).

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia