Tribuna
brukenthal museum
MAE: Evitaţi Grecia! Avertisment de vreme rea. Care sunt zonele cele mai afectate
MAE: Evitaţi Grecia! Avertisment de vreme rea. Care sunt zonele cele mai afectate

Ministerul Afacerilor Externe îi sfătuieşte pe români să evite Grecia, ţară confruntată în aceste zile cu un nou val de furtuni violente. MAE a transmis o avertizare pentru românii care se află sau doresc să călătorească în Grecia, potrivit căreia sunt aşteptate fenomene meteo extreme mai ales astăzi.

Vremea rea loveşte mai multe zone din Grecia, iar ploile torenţiale, furtunile şi vântul care suflă cu putere vor afecta Insulele Ionice, Epir, Vestul Macedoniei, Macedonia Centrală, Estul şi Vestul Greciei Centrale, Peloponez, Insulele Sporade, Peninsula Attica, Thesalia.   

  • "Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă", au transmis reprezentanţii MAE.   
  • "Pentru urgenţe, românii au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.   
  • Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă"(http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie", au precizat reprezentanţii MAE într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.   

În ultimele zile, zeci de localnici au fost evacuaţi din casele inundate în vestul Greciei. Autorităţile elene spun că furtunile ca cele de acum sunt complet neobişnuite pentru această perioadă în care miezul verii aducea temperaturi care depăşeau frecvent 40 de grade. 
Mai multe drumuri din apropierea oraşelor Patra şi Nafpaktos au fost avariate de furtuni, iar transporturile au fost întrerupte pentru câteva ore. 

 


comentarii
1 comentarii

Vasilica Viorica si-a anulat vizita in Grecia . Ea evita !!!
Albert Kalonji, Kassaiul de Sud
17.07.2019 12:44
Din aceeasi categorie
sevis

targul de craciun

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia