Tribuna
Luna plantării arborilor, la Ocolul Silvic Miercurea Sibiului
Luna plantării arborilor, la  Ocolul Silvic Miercurea Sibiului
* În campania 2019 vor fi plantaţi peste 322.000 puieţi din speciile de molid şi larice, pe o suprafaţă de 84 ha*

În primăvara acestui an, sub egida ,,Luna plantării arborilor", Ocolul Silvic Miercurea Sibiului a organizat împreună cu elevii claselor V-VIII ai Liceului Tehnologic Ilie Măcelariu din Miercurea Sibiului mai multe acţiuni de scos puieţi din solariile Ocolului Silvic Miercurea Sibiului.

În data de 4 aprilie 2019 s-au plantat 600 puieţi din specia molid, acţiune la care au participat 20 de elevi din clasa a X-a de la Liceul Tehnologic Ilie Măcelariu din Miercurea Sibiului, împreună cu doamna profesor Alina Dobrin, îndrumaţi de către personalul silvic al Ocolului Miercurea Sibiului.
Alţi 40 de elevi ai Liceului Tehnologic Ilie Măcelariu din Miercurea Sibiului, împreună cu doamnele profesor Ioana Oţet şi Drăghici Dana, îndrumaţi de către personalul silvic al Ocolului Miercurea Sibiului, au participat la acţiunea de scoatere din solar a 417 mii de puieţi de molid, care vor fi repicaţi în cele două pepiniere (Căzile şi Colonie) deţinute de Ocolul Silvic Miercurea Sibiului.

  • "Aceste activităţi au ca scop principal conştientizarea elevilor privind importanţa pădurilor şi a gospodăririi lor pe principiul dezvoltării durabile, a apelor şi a spaţiilor verzi, formarea unui comportament ecologic, precum şi dezvoltarea capacităţilor de a aprecia frumosul din natură. Ocolul silvic deţine cinci solarii în care produce anual puieţi, pentru a asigura regenerarea artificială a suprafeţelor care se parcurg cu tăieri de produse principale", afirmă ing.Gheorghe Orza, şeful O.S.Miercurea Sibiului.

Ocolul Silvic Miercurea Sibiului, în anul 2019 efectuează împăduriri pe o suprafaţă de 83,81 ha, din care plantaţii integrale pe 68,5 ha, (65,0 ha stat şi 3,5 ha retrocedat) şi completări ale plantaţiilor din anii anteriori pe o suprafaţă de 15,31 ha, folosindu-se 322 061 de puieţi din specia molid şi larice.
Pentru obţinerea unor rezultate cât mai bune, în suprafeţele parcurse cu lucrările de împădurire, se impune executarea pe parcursul sezonului de vegetaţie a unor lucrări specifice de întreţinere a acestora, în acest an fiind planificate realizarea următoarelor lucrări specifice: descopleşirea puieţilor forestieri de ierburi, rugi, zmeuriş, etc. care se va executa pe o suprafaţă de 934,59 ha; revizuirea puieţilor plantaţi în anii anteriori (replantarea puieţilor dislocaţi de alternanţa fenomenelor de îngheţ-dezgheţ, îndreptarea puieţilor purtaţi de zăpadă) care este preconizată a se realiza pe 152,88 ha.
De asemenea, pentru obţinerea unor arborete cu o valoare ecologică şi economică cât mai ridicată, Ocolul Silvic Miercurea Sibiului şi-a propus realizarea în cursul acestui an a unor lucrări silvotehnice de îngrijire şi conducere a arboretelor tinere (degajări, curăţiri şi rărituri) pe o suprafaţă de 52,50 ha, a declarat şeful de ocol Gheorghe Orza.

 







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA