Tribuna
Lumina Sfântă a ajuns în România!
Andra MARINESCU
2226 vizualizari
Lumina Sfântă a ajuns în România!
© twitter

Sfânta Lumină a ajuns în România, sâmbătă, în jurul orei 19:10, când aeronava care a adus delegaţia Patriarhiei Române, condusă de Episcopul vicar Timotei Prahoveanul, a aterizat pe aeroportul "Henri Coandă" din Bucureşti, transmite Basilica.ro

Lumina Sfântă a fost adusă anul acesta în România pentru a unsprezecea oară cu prilejul sărbătorii Învierii Domnului Iisus Hristos. Tradiţia a fost instituită de PF Patriarh Daniel în anul 2009. De atunci, în fiecare an o delegaţie a Patriarhiei Române participă la ceremonialul de la Mormântul Domnului şi aduce Lumina Sfântă în România.

Sâmbătă, în jurul orei 14.30, la Ierusalim, în Biserica Sfântului Mormânt, a avut loc ceremonia aprinderii Luminii Sfinte. Patriarhul Ierusalimului a intrat în capela unde se spune că este mormântul lui Iisus Hristos, cu lumânări neaprinse, 33 la număr, care reprezintă vârsta pe care o avea Mântuitorul când a fost răstignit, arată Digi24. 
Patriarhul a înconjurat de trei ori mormântul, a îngenunchiat în faţa lespedei de marmură şi s-a rugat pentru pogorârea Sfintei Lumini. Răspunsul a constat în aprinderea celor 33 de lumânări.






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA