logo
spartan
„Locuinţa mea de vară e la ţară” pentru tot mai mulţi sibieni
Laura BUCIU
1710 vizualizari
„Locuinţa mea de vară e la ţară” pentru tot mai mulţi sibieni

Relaxare şi aer curat. De cum vine weekendul, oraşul parcă se goleşte şi fiecare încearcă să găsească, mai ales în perioada verii, un loc unde să aibă parte de puţin aer respirabil şi de un loc unde să uite de timpul pierdut în trafic sau de orele în care stă la birou. Dacă unii încă mai au bunici sau părinţi la ţară, alţii nu au altă soluţie decât să meargă în zone de picnic, şi ele aglomerate.
În ultima vreme, însă, tot mai mulţi dintre sibieni aleg să îşi cumpere „locul de relaxare”, mai ales că nu este atât de scump. O căsuţă de vacanţă sau o locuinţă veche săsească poate fi cumpărată cu bani nu foarte mulţi. Practic, în funcţie de distanţa faţă de Sibiu şi în funcţie de utilităţi şi suprafaţă, preţurile variază între 18.000 şi 50.000 de euro.

La Sebeşu de Sus, relaxare cu 35.000 de euro, la Sibiel, cu 18.000

La mai puţin de 30 de kilometri de Sibiu, în Sebeşu de Sus, o casă se vinde cu 35.000 de euro. Are trei camere şi o grădină de 800 de metri pătraţi. Are nevoie de ceva îmbunătăţiri şi toate utilităţile sunt aduse până la poartă.
La jumătate de preţ găsim o casă de vacanţă cochetă, într-o zonă de poveste. La Sibiel-Fântânele, cu muntele în spate, putem găsi locuinţă micuţă, ideală pentru relaxarea de weekend, la doar 18.000 de euro. Căsuţa are două camere şi o suprafaţă de nici 40 de metri pătraţi. Suprafaţa micuţă este suplinită, însă, de grădina de pomi fructiferi şi iazul cu peşti.

Locaţie UNESCO, la 25.000 de euro

La mai puţin de 25 de kilometri de oraşele istorice Sighişoara şi Mediaş şi la aproximativ 60 de kilometri de Sibiu se vinde o casă în Biertan, una dintre cele mai căutate locaţii de către turişti, datorită faptului că se află în patrimoniul UNESCO. Locuinţa are două camere şi costă 25.500 de euro, preţul fiind negociabil.
În Dobârca se vinde o casă cu cinci camere, renovată şi utilată complet, cu baie, filigorie etc. Preţul este de aproape 37.000 de euro. Separat, pentru cei care vor să dezvolte o fermă, se poate cumpăra un teren de 3000 de metri pătraţi, unde sunt plantaţi pomi fructiferi şi viţă de vie.

Sibienii, dornici să evadeze din oraş

Agenţii imobiliari spun că sibienii investesc din ce în ce mai mult în relaxarea lor. Astfel, cu bani puţini, care nu le-ar ajunge în Sibiu nici să îşi cumpere o garsonieră, acum îşi iau o căsuţă la ţară.
„A trecut perioada în care sibienii cumpărau ceva să dea în chirie. Acum se orientează spre confortul lor. Astfel, preferă o casă oricât de mică într-un sat nu foarte departe de oraş, unde să fugă în weekend sau în zilele libere. Îşi fac acolo toate utilităţile şi, eventual, deşi nu sunt multe cazurile, pun locaţia pe booking şi primesc turişti. Asta se întâmplă doar în acele zone unde turismul este dezvoltat”, a spus Ioana, agent imobiliar în Sibiu.

comentarii
2 comentarii

Poza este de la Pensiunea Pietroasa Bolovanelu din Sibielu,aia cu multe boacaze.
Coleman
14.08.2018 07:56
Este reclama gratuita gen Tribuna a pensiunii Mioritica din Sibiel
Sandu
14.08.2018 08:20
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

artmania

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia