Tribuna
Liceenii se întrec la "Podul Chinezesc"
Andra MARINESCU
934 vizualizari
Liceenii se întrec la
Elevii de liceu pasionați de limba chineză pot participa la competiția "Chinese Bridge" organizată de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu pe 26 mai și sponsorizată de Hanban. Potrivit organizatorilor, aceasta are ca scop întărirea interesului și a pasiunii pentru învățarea limbii chineze și pentru mai buna înțelegere a limbii și culturii chineze de către tinerii străini.


După lansarea din anul 2008, competiția a atras mai mult de 300.000 de elevi străini de liceu, din mai mult de 110 țări. Etapele preliminare au loc în țările de unde provin concurenții, iar finala are loc în China. În general, competiția este considerată a fi „Podul Cultural, Podul Prieteniei și Podul Spiritual” care leagă întreaga lume.
Competiția „Chinese Bridge” destinată elevilor de liceu din România este organizată de către Ambasada Chinei în România și prezentată alternativ de către unul din cele patru institute "Confucius". După ani de dezvoltare, aceasta a devenit cu siguranță cel mai înalt nivel de competiție în domeniul învățării limbii chineze, având o influență enormă și participare largă. Un număr mare de participanți din România au vizitat China și au făcut schimb de experiențe cu studenți din întreaga lume. Prin această competiție, zeci de participanți au primit finanțare pentru a studia în China.
Etapa preliminară a competiției „Chinese Bridge” din România din anul 2018 va fi prezentată de Institutul Confucius de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS). Acesta este primul Institut "Confucius" din România și joacă un rol vital în învățarea limbii chineze și în schimbul cultural dintre România și China. Pentru a-și extinde influența, Institutul Confucius de la ULBS va încerca să aducă idei noi în cadrul acestei competiții.
"Bazându-se pe structura generală formată din discursul despre China, proba de cunoștințe despre chineză și proba de talent, am adăugat o paradă de costume și un joc de Touhu pentru a îmbogăți elementele culturale. Chiar mai mult, pentru a menține corectitudinea competiției, persoane celebre din domeniu sunt invitate să facă parte din juriu. În prezent, 17 studenți din Institutele Confucius din București, Brașov, Cluj-Napoca și Sibiu s-au înscris la acest concurs. Acest eveniment va fi raportat simultan de presa chineză și română", transmite ULBS.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia