Tribuna
Legendele Transalpinei, difuzate la TVR
Legendele Transalpinei, difuzate la TVR
Filmul "Transalpina – Drumul Regilor", în regia lui Dumitru Budrala, va fi difuzat de TVR HD, duminică, 21 aprilie, la ora 21.25.


Foarte apreciat de publicul festivalului Astra Film 2018, documentarul spune povestea drumului care, încă din vremea romanilor, a servit drept legătură dintre locurile de la sud și nord de Carpați.
De o frumusețe rară, Transalpina e mai mult decât o șosea spectaculoasă. Vechimea drumului care leagă Transilvania de Ţara Românească se măsoară în milenii. De-a lungul timpului, a fost pierdut şi redescoperit de mai multe ori, dar păstorii l-au cunoscut dintotdeauna și l-au străbătut cu turmele lor, în ciuda granițelor trasate de stăpâniri trecătoare. Filmul propune o călătorie pe drumul de care și-au legat numele mai mulți regi, dar și pe sub pământ, pe căile pe care umbla zeul Zamolxis, și prin cer, unde, pe vremea uriașilor, s-au petrecut întâmplări care au dat numele munților și văilor. Într-o transpunere cinematografică de excepție, fascinația de-o viață a regizorului pentru poveștile pe care le ascund râurile, iezerele, crestele munților, văile și peșterile trec dincolo de fapte și date istorice, evocând însuși spiritul locului.
Povestea unui drum ancestral al păstorilor, pe care au pășit regi și zei deopotrivă, transpusă într-o experiență cinematografică de excepție, filmul "Transalpina – Drumul Regilor" va fi difuzat de TVR HD, duminică, 21 aprilie, la ora 21:25. (A. M.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia