Tribuna
Klaus Iohannis: „Războiul va fi câştigat atunci când România va fi condusă de o echipă care crede în democraţie”
Klaus Iohannis: „Războiul va fi câştigat atunci când România va fi condusă de o echipă care crede în democraţie”

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că România poate deveni puternică şi funcţională doar urmând două condiţii majore: reconstrucţia statului pe fundamente corecte şi printr-o economie sănătoasă. Iohannis crede că un parteneriat PNL – Preşedinte ”va cataliza toate energiile, astfel încât România să devină un stat funcţional, cu instituţii eficiente, în slujba cetăţeanului”. ”Trebuie să reclădim scara valorilor care susţine dezvoltarea oricărei societăţi. Reconfigurarea României nu poate fi imaginată fără promovarea asiduă a unui set de valori şi principii din rândul cărora nu au cum să lipsească cinstea, încrederea, toleranţa, înţelepciunea, competenţa, buna-cuviinţă ori creativitatea. Iar poporul român are din plin aceste atribute, doar că adesea dramele, tragediile, disfuncţionalităţile sistemice scot la iveală ce e mai urât şi tindem să credem că aspectele negative prevalează.

Consecinţa directă este că oamenii îşi pierd speranţa, capitalul uman emigrează, iar societatea devine divizată, temătoare şi dominată masiv de neîncredere la toate nivelurile: în semeni, în instituţii, în politicieni, în viitor. Este una dintre provocările majore cu care ne confruntăm şi trebuie să ne luptăm împreună pentru a ridica nivelul de încredere al societăţii, fără de care dezvoltarea României este imposibilă. Aceasta este viziunea mea pentru România!”, a anunţat preşedintele.

Iohannis apreciază faptul că reconstrucţia statului român este o urgenţă. ”Reconstrucţia statului român este o urgenţă! Sistemul bugetar nu mai poate fi tratat prioritar ca un refugiu pentru incompetenţi şi clienţi politici. Avem foarte mulţi profesionişti în sistemul de stat şi ei sunt cei care trebuie promovaţi, astfel încât să avem un corp public de elită, care să asigure marile servicii publice – educaţia, sănătatea, protecţia şi securitatea cetăţenilor. Funcţia publică trebuie să-şi recapete demnitatea. (...) Structurile învechite, care nu-şi mai au rostul, nu mai au de ce să fie menţinute. Cei care se dovedesc că nu îşi fac treaba nu mai au de ce să rămână în sistemul de stat. Este atât de simplu!”, a explicat preşedintele Iohannis.

 

Principiile procesului de reformă propus de Preşedinte:

 

1.       Educaţie. „Oricât de eficient ar fi procesul de reformă instituţională, acesta nu va fi îndeajuns dacă nu va exista o profundă schimbare de mentalitate. Iar aceasta nu se poate face fără Educaţie. În acest domeniu, am lansat din decembrie anul trecut rezultatele Proiectului România Educată, pe care l-am iniţiat tocmai pentru că învăţământul nu se poate reforma de pe o zi pe alta, prin modificări legislative făcute pe picior şi fără a gândi implicaţiile pe termen lung”.

 

2.       Dezvoltarea mediului privat. „Cât timp nu încurajăm iniţiativa privată şi investiţiile, nu putem vorbi cu adevărat de prosperitatea pe termen lung a românilor. Trebuie să încetăm să mai tratăm companiile private ca pe nişte duşmani ai ţării, aşa cum fac PSD şi ALDE, iar finanţele publice şi politicile economice vor trebui îndreptate”.

 

3.       Drepturile cetăţeanului. „Pilonii societăţii româneşti sunt şi trebuie să rămână drepturile şi libertăţile individuale, democraţia şi statul de drept! Principiul că „legea este egală pentru toţi” reprezintă reperul care să ghideze reconstrucţia de care avem atât de multă nevoie.

 

4.       Politica externă, atributul Preşedintelui. „Direcţiile majore de politică externă, aprofundarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, întărirea rolului şi locului României în Uniunea Europeană şi în NATO, precum şi dezvoltarea celorlalte parteneriate strategice ale ţării vor fi continuate cu aceeaşi hotărâre!”

„Războiul va fi câştigat atunci când România va fi condusă de o echipă care crede în democraţie, pro-europeană – nu doar cu preşedinte, dar şi cu guvern şi majoritate parlamentară, care să lucreze împreună, să repare ce s-a stricat şi să reconstruiască speranţa într-un viitor mai bun pentru români”, afirmă Klaus Iohannis, preşedintele României.

comentarii
5 comentarii

Democratie inseamna ca tara sa fie conduse de partdul sau alianta care castiga alegerile nu de "" guvernul meu",
Sorin
08.09.2019 23:31
Sa mori tu, herr? Sau doresti cu ardoare inca 5 ani de dulce hibernare!
Nicu
09.09.2019 09:20
S-ar putea sa castigati o batalie, dar razboiul, nu prea cred...
@@@
09.09.2019 20:19
razboi????????????????da ce sintem pe vremea lui hitler si stalin?
dubioasa afirmatia
da fiecare zice ce vrea
ardeo
10.09.2019 16:10
Pentru ca Johannis să nu fie ales, e necesară următoarea strategie : sa participe la alegeri 100 de candidați, fiecare având un potențial sigur de 1%. În felul acesta, lui Johannis nu-i mai rămâne nimic !
ThisCatHasClaws
10.09.2019 18:29
Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia