Tribuna
Klaus Iohannis împlinește astăzi 60 de ani. De ziua lui, președintele semnează Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României
Sorana MAIER
12041 vizualizari
Klaus Iohannis împlinește astăzi 60 de ani. De ziua lui, președintele semnează Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României

Președintele României, Klaus Iohannis, împlinește joi 60 de ani, aniversarea șefului statului fiind ziua în care a ales să semneze Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României.

Ceremonia de semnare va avea loc în 13 iunie la ora 16:00, la Palatul Cotroceni. Potrivit Administrației Prezidențiale, vor participa președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, președintele Uniunii Salvați România, Dan Barna, președintele PRO România, Victor Ponta, și președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac.

 

Profesor de fizică, inspector școlar, primar

 

Klaus Iohannis s-a născut în 13 iunie 1959, la Sibiu, într-o familie de sași transilvăneni.

A urmat cursurile Facultății de Fizică din cadrul Universității "Babeș Bolyai" din Cluj Napoca și, începând cu anul 1983 a predat la mai multe şcoli şi licee din Sibiu, inclusiv la Colegiul Național “Samuel von Brukenthal”, după care, până în anul 2000, a activat ca inspector școlar general.

Începând cu anul 1990, a devenit membru al Forumului Democrat German din România, pe care l-a condus timp de 12 ani, începând din 2002.

În anul 2000, a fost desemnat candidat din partea FDGR la alegerile pentru Primăria Sibiului. A câștigat cu un scor neașteptat pentru acel moment, după care a fost reales primar al Sibiului până în 2014, când în luna noiembrie a câștigat alegerile în funcția de președinte al României.

Multe din acțiunile publice ale președintelui sunt încă legate de Sibiu. Doar în ultimul an, aici, la Sibiu, a avut loc Summitul UE la care Iohannis i-a primit pe liderii celor mai importante state ale Uniunii Europene și tot la Sibiu Iohannis a participat la ceremonia de la finalul vizitei Papei Francisc.


comentarii
5 comentarii

Sambata ,13 iunie 1959; am cumparat de la LIBRARIA NOASTRA cartea Copiii Zavoiului de Olga Monta. O mai am si acum, cu data achizitiei notata cu cerneala albastra).
Pe atunci ,erau doua librarii mai importante: CARTEA RUSA ( langa Telefoane) si LIBRARIA NOASTRA , langa Imparatul Romanilor).
Aveam pe atunci 9 ani...
Hareton Ironcastle
13.06.2019 15:20
Nu ne intereseaza!
13.06.2019 15:44
pupincuristii felicita ,rind pe rind chiar si nicu coman din braila!
ardeo
13.06.2019 15:56
Langa care cei dragi? Poate langa cea draga! Are ceva drag si sfant pe lumea asta?
14.06.2019 13:51
Pe mine ma intereseaza! Cred ca era o carte scrisa de o sovietica, dupa nume, nu-i asa? Dar aveau si cartile acelea farmecul lor, mai ales pt. copii. Copiii de azi nu mai ridica nasul din telefon, decat, eventual, sa manance... Chipsuri...
La multi ani dlui presedinte! (nu va fi cu executare, sunt convins..)
@@@
14.06.2019 22:55
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

casino

CibinFEST

Lansare proiect Cod SMIS 126210

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia