Tribuna
Klaus Iohannis: Guvernul PSD a făcut mult rău României şi ar fi trebuit să plece de mult
Klaus Iohannis: Guvernul PSD a făcut mult rău României şi ar fi trebuit să plece de mult

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a făcut miercuri o evaluare a Guvernului PSD – ALDE, pornind de la cazul Caracal. Iohannis a explicat faptul că prin incompetenţă s-a ajuns la disfuncţionalitatea instituţiilor statului. ”Tragedia cumplită de la Caracal ne-a arătat cât de multe şi de profunde sunt disfuncţionalităţile din interiorul unor instituţii ale statului. Incompetenţa, lipsa unor proceduri clare, corupţia, indiferenţa, toate acestea au dus la un deznodământ cutremurător: incapacitatea statului de a salva vieţile propriilor cetăţeni.

Am cerut Guvernului ca până la finalul lunii august să adopte o serie de măsuri astfel încât, în situaţii precum cea de la Caracal, să nu mai existe întârzieri criminale în acţiunea organelor statului. Am şi indicat Guvernului în şedinţa CSAT din 30 iulie ce măsuri esenţiale ar trebui luate cu prioritate.

PSD, preocupat însă de soluţionarea crizelor interne, continuă să ignore rezolvarea urgenţelor care sunt importante pentru cetăţeni şi care au un impact direct asupra vieţii şi siguranţei lor de zi cu zi. Aşa se face că legea recursului compensatoriu nu a fost abrogată, deşi a generat numeroase efecte negative”, a declarat Iohannis.

 

”PSD refuză să facă paşii necesari pentru a corecta gravele carenţe create prin propriile lor decizii în ultimii ani”

 

Preşedintele a concluzionat că ”Guvernul PSD a făcut mult rău României şi ar fi trebuit să plece de mult”. ”Am ajuns aici pentru că guvernele din ultimii ani au umplut ţara de incompetenţi în funcţii, au fost daţi afară prea mulţi profesionişti şi au fost puşi în locul lor oameni incapabili.

Guvernul PSD a făcut mult rău României şi ar fi trebuit să plece de mult. Românii îşi doresc o altă guvernare şi o vor avea, o guvernare responsabilă, pentru ca împreună să facem România funcţională”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele României a adăugat că PSD refuză să facă paşii necesari pentru a corecta deciziile greşite luate în ultimii ani. „Dincolo de creşterea sau nu a pedepselor pentru diverse infracţiuni, vorbim şi de cum funcţionează instituţiile statului. PSD refuză să facă paşii necesari pentru a corecta gravele carenţe create prin propriile lor decizii în ultimii ani”, a explicat Klaus Iohannis.

 

PNL va depune moţiune de cenzură

 

Liderul liberalilor din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a anunţat că PNL poartă negocieri cu USR, PMP, UDMR, ProRomânia, ALDE şi minorităţile naţionale pentru a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului PSD. ”Obiectivul prioritar al PNL în această sesiune parlamentară este depunerea unei moţiuni de cenzură care să ducă la căderea actualului guvern. În ultimele zile, am avut întâlniri cu reprezentanţii celorlalte partide de opoziţie pentru susţinerea demersului nostru. Am avut deja discuţii cu USR, PMP, UDMR şi cu grupul minorităţilor, iar în zilele următoare ne vom întâlni cu reprezentanţi ai ProRomânia şi ALDE. PNL a elaborat deja prima variantă a textului moţiunii de cenzură, care a fost astăzi transmisă partidelor parlamentare din opoziţie cu care am purtat deja discuţii. Varianta finală a textului va include argumentele tuturor formaţiunilor politice semnatare. În momentul în care vom avea garanţia susţinerii tuturor partidelor din opoziţie, vom depune moţiunea de cenzură împreună cu numărul de semnături necesar pentru adoptarea ei!”, a anunţat Raluca Turcan.

comentarii
5 comentarii

N-a facut mai mult rau decat dvs. De ce a facut rau ? Pt. ca n-ati reusit sa aveti "guvernul meu"?
06.09.2019 13:16
Ar fi cel mai indicat sa pleci "matale" cu cei din PNL, USR, Rezist, care nu stiu decat sa distruga si sa-si bata joc de romani. Rusine, rusine rusine. Ne va feri bunul Dumnezeu sa nu mai obtii un mandat, speram si ne rugam sa nu te mai vedem la Cotroceni.
Costica
06.09.2019 14:19
pentru unul care injura Sibiul si sibienii non stop ai cam multe pretentii !!!
ia mergi mataluta in Alexandria si pupa acolo posteriorul analfabetilor incompetenti din psd.
ca si asa nu-ti prieste aerul de aici si nici optiunile sibienilor care din 90 nu au inghitit psd-ul si minciunile lor.

ah, am uitat, psd nu mai ia nicaieri mai mult de 10-15%.
de aceea sunteti asa disperati !

cat despre Iohannis, la cat de varza sunteti, sa ziceti mersi daca nu iese presedinte din primul tur !!!
iar doamna dancila nu va vedea turul 2 decat la televizor, la fel ca moliceanu sau noul candidat "independent" diaconu.
pentru ardeo singurul fan psd din sibiu
06.09.2019 19:22
Prezidentul putea sa faca mai multe comform constitutiei dar nu sa implicat( din contra a pus bete in roate COALITIEI pentru FAMILIE-- psd-ul un partid de rahat la fel pnl-- Cred ca ar fi mai bine cu -Independentii sa-i vedem si pe astia ce pot faca sa incercam-- RADU MORARU, M Diaconu etc..--
mike
06.09.2019 21:30
Iar vorbesti aiurea! Ce Mircea Diaconu? O varianta ar putea fi Dan Barna, dar si el e slab. Mai bine monarhie ca sa scapam de toti presedintii astia de carton...
@mike
08.09.2019 20:31
Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia