logo
Klaus Iohannis, după întâlnirea cu premierul Grindeanu: țintă de deficit și bani pentru apărare
Klaus Iohannis, după întâlnirea cu premierul Grindeanu: țintă de deficit și bani pentru apărare

Premierul Sorin Grindeanu s-a aflat miercuri la prima sa întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis în calitate de prim-ministru, la solicitarea şefului statului pentru o discuţie pe tema bugetului de stat.

Cele mai importante afirmaţii ale preşedintelui:

  •  A fost o discuție aplicată în care am analizat efectul primelor măsuri luate de guvern. Am solicitat și primit informații despre cum se vede la nivel de guvern construcţia bugetului pentru 2017. După părarea mea, și asta am subliniat în cursul întâlnirii, e foarte important să avem pentru 2017 un buget sustenabil, solid care ține cont de câteva date foarte importante cum ar fi de exemplu să ne încadrăm într-un deficit de 3% sau să avem o alocare de 2% pentru apărare ș.a.m.d. Avem promisiuni că aceste lucruri vor fi realizate.

  • Se lucrează pe buget și bineînțeles că discuțiile au fost de natură a se vedea care sunt intențiile guvernului. Vom vedea cum s-a lucrat, însă datele cu care au venit premierul și ministerul finanțelor sunt date pe care le-am avut și noi. Am confruntat datele dintr-o parte și din cealaltă parte. Important e să avem un buget care ține cont de toate aceste condiționalizări.

Prim-ministrul a venit însoţit de ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan. Din partea Administraţiei Prezidenţiale, la întâlnire a participat Cosmin Marinescu, consilierul prezidenţial pe probleme economice.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea declara marţi seara că Iohannis l-a chemat pe premier la Cotroceni pentru a vedea dacă acesta a luat "meditaţii" pentru învăţarea programul de guvernare, aşa cum s-a exprimat la depunerea jurământului de către noul Executiv.

 

FOTO: Agerprescomentarii
1 comentarii

DRAGNEA E PREA PROST CA SA POATA MEDITA PE CINEVA.DACA N-A FACUT NIMIC INTR-UN JUDET CE POATE FACE INTR-O TARA?
BEN
12.01.2017 00:49
5.15.249.238
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia