Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
Jifa anunță că prejudiciul estimat după incendiul de vineri noaptea se ridică la 550.000 de euro. Nu există asigurare
Jifa anunță că prejudiciul estimat după incendiul de vineri noaptea se ridică la 550.000 de euro. Nu există asigurare

Depozitul de subtanțe periculoase, Jifa, a anunțat, marți, că prejudiciul estimat după incendiul de vineri noaptea se ridică la 550.000 de euro.

Potrivit unui comunicat transmis de companie, redacției, din primele investigatii ale ISU, incendiul a fost cauzat de un scurt circuit la instalația electrică a halei de depozit. Incendiul a izbucnit în interiorul halei. La momentul izbucnirii incendiului, la punctul de lucru al societății  nu se afla niciun angajat. Sistemul de alarmă a pornit la ora 22.24.36 fiind transmis un raport prin care reprezentanții societății au fost înștiințați de existența fumului, respectiv al unui posibil incendiu, în interiorul halei.

  • „La ora 22.33.06 sistemul de alarmă a detectat întreruperea conexiunilor instalației de detectare incendiu. La ora 22.39 administratorul societății a fost înștiințat de faptul că există un incendiu în interiorul halei și că au fost deja sesizate autoritățile. Reprezentantul societății nu se afla în localitate la momentul izbucnirii incendiului, fiind prezent la un eveniment în comuna Șelimbăr. Reprezentanții societății au ajuns la locul evenimentului la ora 22.43, administratorul ajungând  în jurul orelor  22.50. Prima echipă de intervenție al ISU a încercat stingerea focului, însă, din păcate, acesta s-a extins. După ora 22.50 administratorul societății a menținut în permanență contactul cu reprezentanții ISU și autoritățile venite la fața locului. Din discuțiile cu reprezentanții ISU s-a concluzionat că incendiul poate fi ținut sub control, dar că hala va arde în întregime. Reprezentanții societății au insistat ca ISU să încerce salvarea unei părți din hală, respectiv partea de birouri în care se aflau documentele societății. Pereții construiți special, cu rezistență la foc și intervenția promptă a ISU a dus la salvarea arhivei și a documentelor societății”, se arată în comunicatul Jifa.

La o prima estimare a societății, în timpul incendiului au fost avariate un cap tractor auto, ansamblu auto (cisternă cu cap tractor), un buldoexcavator, un motostivuitor, două aparate de curățat sub presiune, pompe submersibile, compresor aer, cântar electronic industrial, centrala telefonică, sistemul de detectare incendiu, sistemul de supraveghere video, calculatoarele, imprimantele, monitoare, server, instalație climatizare, aparatura electronică și electrică, containere de depozitare marfă, bunuri (deșeuri), hidranți interiori, extinctore mobile etc.

Prejudiciul estimat inițial a fost de  410.000 euro. La data întocmirii comunicatului de presa prejudiciul este de cel puțin 550.000 euro, au transmis reprezentanții depozituljui. 

Cel mai grav: societatea nu era asigurată.

  • „Societatea deținea toate avizele și autorizațiile necesare funcționării, în conformitate cu legislația în vigoare. În prezent, societatea colaborează cu toate instituțiile abilitate care efectueazaă cercetări în prezent”, mai arată compania.

Peste 200 de pompieri au intervenit, în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, pentru a stinge un incendiu puternic izbucnit la depozitul de uleiuri, vopsea și substanțe periculoase Jifa, de pe Calea Șurii Mari, din municipiul Sibiu. Abia după nouă ore, flăcările au fost stinse, dar pompierii au rămas în zonă, pentru că existau focare care se puteau reaprinde. Poliția a deschis dosar penal pentru distrugere. Șeful ISU Sibiu, col. Cosmin Balcu, a spus că acesta este, poate cel mai mare incendiu din ultimii ani, produs în Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Respect Construct

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia