Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
Jazz: Teodora Enache şi Benny Rietveld Quintet la "Zilele Muzicale Româno-Americane”
Andra MARINESCU
1489 vizualizari
Jazz: Teodora Enache şi Benny Rietveld Quintet la
Proiectul "Concerte Estivale – Zilele muzicale româno-americane”, organizat de Filarmonica de Stat Sibiu, continuă cu un eveniment de excepţie: lansarea albumului "Transfiguration” semnat de Teodora Enache şi Benny Rietveld Quintet. Concertul îi aduce în faţa sibienilor – alături de Teodora Enache - pe basistul lui Carlos Santana – Benny Rietveld şi percuţionistul Ramon Yslas (care a cântat alături de Christina Aguilera, Jennifer Lopez, Backstreet Boys). Evenimentul este programat astăzi, 24 iunie 2016 cu începere de la ora 19, la Sala Thalia din Sibiu.

Programul va cuprinde piese de pe albumul "Trans­figuration", publicat de Mad­man Junkyard (SUA), înre­gistrat la Audio Mix House, Las Vegas (SUA), revizuit la Abbey Road Studios, Londra (Marea Britanie), care va fi lansat la Sibiu, cu ocazia con­certului. Lansarea ofi­cia­lă a acestuia se desfăşoară prin turneul produs de Aso­ciaţia "Fapte", cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Cine sunt protagoniştii?
Teodora Enache este una dintre vocalistele din prima ligă a jazz-ului românesc, cu o carieră de 23 ani, care a colaborat cu muzicieni inter­naţionali de renume, pre­cum Curtis Fuller, Les Paul, Stanley Jordan, Ri­cardo Sca­la, Theodosii Spassov, Da­vid Brubeck, Burton Greene ş.a. A primit Premiul de Excelenţă pentru cea mai importantă contribuţie inter­naţională a unui muzician ro­mân de jazz, acordat de Societatea Română de Ra­diodifuziune. Anul 2013 i-a adus întâlnirea cu Benny Rietveld, care avea să pună bazele unei colaborări de excepţie, materializată prin proiectul Celebrations Of The Spirit (2014) şi albumul şi turneul Transfiguration (2016).
Benny Rietveld este unul dintre cei mai prolifici basişti moderni ai culturii muzicale internaţionale: de 9 ori lau­reat al Premiilor Grammy, ca basist, autor de muzică de film şi producător muzical; fost basist al lui Miles Davis (între 1988-1990), la reco­man­darea lui Prince, din 1990 şi până în prezent. Cu o pauză între 1992-1997, îl găsim în bandul lui Carlos Santana, pentru care este şi director muzical. A concertat şi înregistrat împreună cu Miles Davis, Sheila E., John Lee Hooker, Bonnie Hayes, Ray Obiedo, Eric Clapton, Wayne Shorter, Herbie Han­cock, John Lee Hooker ş.a. A apărut în seriale ca ‘"Brea­king Bad" sau "Krush Groove’" şi în numeroase alte emi­siuni TV şi concerte video.
Manu Koch este un pianist şi compozitor elveţian de clasă internaţională, care trăieşte la New York. A con­certat şi înregistrat alături de numeroşi muzicieni de jazz şi nu numai, din multe colţuri ale lumii.
Allen Won a absolvit Fa­cultatea de Muzică "Mannes" din New York, la care, în pre­zent, este profesor de saxo­fon. Interpretează, cu aceeaşi uşurinţă, muzică clasică, jazz sau Broadway.
Ren Martin-Doike a ab­solvit Institutul Muzical Curtis din Philadephia şi, în pre­zent, îşi desăvârşeşte stu­diile muzicale la Conser­vatorul Naţional Superior de Muzică din Paris (Franţa). A primit, printre altele, Premiul pentru Muzică de Cameră al Conservatorului American din Fontainbleau.
Ramon Yslas este un foarte căutat percuţionist al muzicii moderne. A efectuat turnee mondiale şi a apărut alături de artişti precum Christina Aguilera, Jennifer Lopez, Colbie Caillat, Patti Labelle sau Backstreet Boys.
Biletele pentru acest eve­niment se pot procura de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu. Preţul unui bilet este de 20 lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia