logo
Iulia are 34 de ani și vrea să învingă cancerul. Fii aliatul ei!
Andra MARINESCU
40406 vizualizari
Iulia are 34 de ani și vrea să învingă cancerul. Fii aliatul ei!
Până de curând, Iulia avea părul lung și negru, o dorință de viață debordantă și planuri mari pentru viitor. Din 3 februarie 2016, însă, existența ei a luat o întorsătură drastică. În urma unui accident de mașină, tânăra de 34 de ani, din Șura Mare, a suferit o ruptură de șold care a necesitat o operație cu inserarea unei plăci de titan. Aceasta nu a fost singura încercare a vieții pentru ea, în prezent fiind bolnavă de cancer și necesitând ajutorul policlinicilor de specialitate de peste granițe.


Iuliana Maria Iusco spune că pentru unii oameni viața înseamnă să trăiești fără griji, dar pentru ea semnifică lupte infinite pentru a putea trăi a doua zi. "Sunt o luptătoare, pentru că vreau să trăiesc. Am avut un accident de mașină pe 3 februarie 2016. După operația cu inserarea unei plăci de titan, au urmat ședințe de fizioterapie pentru recuperare, care m-au ajutat să pot merge din nou. Consider că a fost prima luptă cu viața, pe care am și câștigat-o", povestește Iulia.
În luna mai a aceluiași an, a început investigații medicală pentru limbă, deoarece simțea apariția unei afte. În urma unor numeroase tratamente, nu i se găsea remediu. La un consult de specialitate, Iulia a descoperit că are o tumoare. Diagnosticul a fost carcinom cu celule scuamoase. Așa, tânăra a început o altă luptă cu viața. Pe 20 iulie 2016, a suferit o intervenție chirurgicală la limbă, care a constat în rezecția porțiunii de limbă afectate, urmată de o perioadă de radioterapie, analize și controale periodice, vizite la medici de specialitate și multă neliniște.
Însă greutățile nu s-au oprit nicidecum aici. "În toamna anului 2017, am simțit prezența unei forme pe scalp, care s-a dovedit a fi același lucru pe care l-am avut la limbă - carcinom scuamos. S-a recomandat excizia formațiunii tumorale, urmată de investigațiile suplimentare", spune Iulia.
A mers la Cluj, pentru o examinare de către un medic oncolog. Conform investigațiilor, formațiunea tumorală de pe limbă a recidivat la scalp, plămân, ficat și rinichi.
"Mi s-a recomandat începerea unui tratament de studiu NC-6004, fără a avea un efect pozitiv la evaluarea computerului tomograf. A fost schimbat ulterior cu Imunoterapie-Nivolumabum, început din data de 19 decembrie 2017.  După aproximativ două luni de la începerea tratamentului, analizele arată faptul că acest tratament nu este eficient și a fost schimbat din nou cu Chimioterapie-Taxotore. După multe astfel de tratamente, care se pare că nu au un efect pozitiv, încerc acum să caut ajutor la policlinicile din străinătate. Pentru a face posibil acest lucru, partea financiară e cea care te poate împiedica să ajungi acolo, dar niciodată imposibil. Continui să cred că această viață este o întreagă luptă, iar pentru a învinge am acum nevoie de ajutorul vostru", este apelul tinerei din Șura Mare.
Cei care vor să îi fie alături și să o sprijine financiar o pot face în contul  RO68BRDE330SV11045283300, deschis la BRD pe numele Iuliana Maria Iusco.

 


comentarii
1 comentarii

Incercati si o campanie de donatii prin SMS
...
25.04.2018 14:19
Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia