logo
ITO Sibiu 2018. Junii Sibiului și Procesiunea Unității în cea de-a doua zi a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși
Sorana MAIER
1673 vizualizari
ITO Sibiu 2018. Junii Sibiului și Procesiunea Unității în cea de-a doua zi a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși
© Răzvan NEGRU

Miile de tineri pentru care Sibiul a fost gazdă zilele acestea au participat, vineri, în cea de-a doua zi a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, la Procesiunea Unității, iar la finalul serii au încins hora în Piața Mare, în timpul spectaclului extraordinar oferit de Junii Sibiului.

După conferința susținută la Sala Transilvania de ambasadorul Emil Hurezeanu și părintele Constantin Necula, tinerii și delegațiile au participat la Procesiunea Unității. 
Traseul acestei procesiuni a fost: Sala Transilvania, Bulevardul Mihai Viteazul, Calea Dumbrăvii, Piața Unirii, Strada Andrei Șaguna, strada Mitropoliei și Piața Mare. Pe traseul procesiunii tinerii au cântat pricesne și cântece specifice zonei și țărilor din care provin, au purtat steagurile eparhiilor și țărilor reprezentate, iar sibienii i-au întâmpinat cu aplauze și felicitări. Fanfara Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu și Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan-Alexandru Streza, i-au însoțit pe tineri la procesiune și au cântat imne patriotice și religioase.
În fața Catedralei mitropolitane din Sibiu tinerii au fost întâmpinați de IPS Mitropolit Laurențiu care a oficiat o slujbă de mulțumire și de binecuvântare.
„Voi aveți cea mai mare îndreptățire de a spune nu răului. Atenție, deci, pe drumul pe care mergeți, înțelegeți ceea ce vă spun părinții și țineți legătura cu ei pentru că veți deveni și voi părinți. În drumul acesta aveți un temei puternic în iubirea față de Dumnezeu, iubirea față de Biserica în care v-ați născut, ați crescut și în care sperați să rămâneți până la sfârșitul vieții împreună cu Hristos. Hristos este în mijlocul nostru!”, a spus IPS Laurențiu.

Regal folcloric și joc în Piața Mare

Seara s-a încheiat cu spectacolul Junilor Sibiului, în timpul căruia tinerii au jucat și ei în piață, au încins hora și s-au bucurat de muzica populară românească.
Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” a oferit un recital extraordinar participanților la ITO - Sibiu, realizând un periplu muzical-coregrafic prin regiunile istorice ale României.
 Junii Sibiului le-au vorbit tinerilor, prin joc şi cântec popular, despre tradiţii, continuitate, respect şi valorile de viaţă ale țăranului român.
 Centenarul României a fost omagiat prin suite coregrafice din Transilvania, Moldova şi Ţara Românească şi cântece populare interpretate de tinerii solişti: Traian Stoiță, Geanina Gavrilă, Izabela Tomița, Gabriel Popescu, Olguța Berbec, Remus Novac, Sînziana Ștefan, Oana Tomoiagă, Ovidiu Homorodean.”, declară Silvia Macrea, manager CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia