logo
FITS
Italian cu rezidență în Sibiu, acuzat că a înșelat mai mulți clienți ai firmei sale de transport, reținut de polițiștii din Alba
Italian cu rezidență în Sibiu, acuzat că a înșelat mai mulți clienți ai firmei sale de transport, reținut de polițiștii din Alba
© Răzvan NEGRU / Arhivă

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Alba au reţinut un cetăţean italian, cu rezidenţă în Sibiu, care, în calitate de administrator al unei firme de transport mărfuri, ar fi înşelat mai mulţi clienţi. Marfa transportată de camioanele firmei sale nu ar mai fi ajuns la destinaţie. Prejudiciul cauzat unui număr de zece beneficiari se ridică la 235.855 lei şi 179.316 euro. Pentru săvârşirea faptelor, bărbatul s-ar fi folosit de o identitate falsă, spun polițiștii din Alba.

  • „La data de 16 martie 2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au efectuat patru percheziţii, din care trei în municipiul Sibiu şi una în oraşul Borşa, judeţul Maramureş, la locuinţa unui cetățean italian, în vârstă de 48 de ani şi la punctele de lucru ale societăţii comerciale administrată de acesta.  Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada februarie 2018 – ianuarie 2019, bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale ce oferea servicii de transport mărfuri, a contractat, prin intermediul bursei de transport, efectuarea a 10  curse.  Ulterior, după ce marfa era încărcată din punctele de expediere, aceasta nu mai ajungea la destinaţie, bărbatul invocând, în faţa beneficiarilor, diverse motive, cum că şoferul ar fi avut un accident, iar marfa a fost distrusă, că s-ar fi defectat camionul, iar marfa a fost preluată de altcineva, că ar fi dispărut șoferul cu marfa și camionul etc., manifestându-şi disponibilitatea de a suporta pagubele. În niciuna dintre cele zece situaţii, bărbatul nu şi-a respectat promisiunea de a restitui paguba, provocând, astfel, un prejudiciu în valoare totală de 235.855 lei şi 179.316 euro”, a arătat Poliția Alba într-un comunicat de presă.

Poliţiştii au stabilit că în perioada septembrie - decembrie 2018, în vederea perfectării unor acte notariale folosite la Registrul Comerţului şi Autoritatea Rutieră Română, bărbatul și-a atribuit o identitate falsă şi s-a legitimat cu actul de identitate a unui alt cetățean italian, pe care a aplicat fotografia sa.

Bărbatul a fost reţinut sub aspectul săvârşirii infracțiunii de înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea.    

La percheziţii, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba au fost sprijiniţi de poliţişti de investigare a criminalităţii economice din IPJ Maramureş precum şi de luptători din cadrul Serviciilor pentru Acţiuni Speciale din Alba şi Maramureş. Activităţile au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

comentarii
1 comentarii

n-am intalnit inca un italian venit in Romania sa faca afaceri si care sa fie corect, cinstit, cu un minim bun simt, etc.
un sibian
19.03.2019 07:21
Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia