logo
spartan
ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a împlinit 71 de ani! "Ocaziile pe care le avem de a provoca bucurie sunt întotdeauna legate de bucuria Cerului"
ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a împlinit 71 de ani!

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a împlinit vineri, 12 octombrie, 71 de ani. Ierarhul a liturghisit ziua la capela Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.

ÎPS Mitropolit Laurențiu a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi format din cadre didactice de la facultatea sibiană și consilieri ai Arhiepiscopiei Sibiului. După Sfânta Liturghie, soborul de preoți și diaconi au oficiat un Te Deum, în prezența angajaților Arhiepiscopiei Sibiului, protopopilor din eparhie, studenților teologi, cadrelor didactice și a numeroși oaspeți.

După Te Deum, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, i-a transmis Mitropolitului felicitări și urări de bine din partea profesorilor de la instituția sibiană și din partea tuturor angajaților centrului eparhial.

  • „Dăm slavă lui Dumnezeu pentru această zi minunată, pentru această binecuvântare de a fi astăzi în Biserica Mântuitorului Iisus Hristos și pentru a-i aduce laudă, mulțumire, preaslăvire pentru toate darurile revărsate asupra noastră. Și darul cel mai mare pentru care astăzi Îi mulțumim este că suntem împreună la Sfânta Liturghie cu Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu, aducându-ne aminte și mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru ziua în care a binevoit ca să vină în această lume ca binecuvântare pentru noi toți”, a spus părintele decan.

Bucurie și recunoștință

ÎPS Mitropolit Laurențiu le-a mulțumit tuturor pentru urările transmise și pentru colaborarea pe care au avut-o de când el este Mitropolit al Ardealului și profesor de Liturgică la vechea academie andreiană, timp în care au fost realizate multe lucruri de folos pentru Biserică și pentru oameni.

  • „Timpul trece repede și bucuria pe care o avem acum și ocaziile pe care le avem de a provoca bucurie, sunt întotdeauna legate de bucuria Cerului. Toate acestea trebuie să le legăm de sursa bucurie, care vine de sus. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că, pe lângă faptul că există această atenționare atunci când privești în buletin și vezi câți ani ai, există însă și recunoștința care trebuie să o prindem într-un cerc al comuniunii”, a spus ierarhul.

 Părintele Mitropolit a primit apoi felicitările personale, flori și urări de bine din partea celor care au venit să se roage în această zi pentru arhipăstorul lor.

 

© Arhiva Tribuna


comentarii
2 comentarii

Despre activitatea de ofiter de securitate de ce nu spuneti nimic? "Înainte de a fi hirotonit preot, Laurențiu Streza a studiat la Institutul Ecumenic de la Bossey – Elveţia (1982-1983) și s-a specializat în domeniul liturgic la Facultatea de Teologie Catolică a Universităţii din Fribourg – Elveţia (1983). ” Cine putea pleca din tara in timpul dictaturii ceausiste? Are parcurs asemanator cu al altui securist ajuns in fruntea BOR, daniel,, care a fost impus la conducerea BOR. L-ati intrebat de ce nici el si nici superiorul lui ierarhic nu sunt primiti in Sfantul Munte? Daca nu stiti, va spun eu. Pentru ca Prea Cucernicii Parinti din Sfantul Munte stiu ce inseamna calugaria si smerenia,si nu primesc in mijlocul lor prefacuti delatori ai Dreptei Credinte. De ce nu completati articolul cu faptul ca doi dintre baietii lui sunt profesori la facultatea de Teologie din Sibiu si amandoi au doctoratul obtinut sub "indrumarea” individului in cauza? De ce nu spuneti nimic despre faptul ca a fost modificat modul de alegere si numire a inaltilor ierarhi din BOR special pentru individul care face obiectul articolului? Chiar nu aveti coloana vertebrala si va coborati la a va ploconi in fata unui specimen care nu are de-a face nimic cu credinta ortodoxa? Si daca aveti ceva de comentat impotriva celor spuse, v-as recomanda sa cititi doar continutul celor 3 voturi monahale. Restul e can can…Din pacate, astfel de indivizi au acaparat functiile de conducere din BOR. In momentul in care o sa dispara pe cale naturala si ultima persoana care inca mai crede si se mai ploconeste in fata maimutelor din Biserica si vor predomina cei care au un creier functional si il folosesc, ei bine, in acel moment BOR, in formula actuala si in modul de functionare actual, va disparea. Daca nu as stii parcursul profesional al "inculpatului” i-as ura "uitat sa-i fie numele”, dar, avand in vedere faptele de o ” bunatate iesita din comun” ii doresc sa traiasca suficient cat sa vada cum se destrama vietile copiilor lui. Cine stie, intelege. Sfarsitul deabia incepe. Apropos, preaintunecate, te voi bantui multa vreme de aici incolo.
12.10.2018 19:37
Pe timpul IPS Antonie Plamadeala am primit mult ajutor material,de cand nu mai e mi s-a spus ca nu sunt bani !
Dana
13.10.2018 08:13
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
artmania
Licitatie publica

accentmedia