logo
Iohannis: "PSD încearcă să amputeze puterile preşedintelui"
Iohannis:
"Putem să constatăm destul de uşor că PSD încearcă să amputeze puterile preşedintelui. Atenţie, un partid, PSD, încearcă să amputeze puterile preşedintelui României. De ce? Fiindcă actualul preşedinte al României are în multe privinţe altă părere decât majoritatea pesedistă din parlament" a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis,după întrevederea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia.

El mai acuză precedente de acest gen, dând exemplu modificarea legii ANCOM şi discuţiile privind legile justiţiei. "Nu cumva aceste legi au fost modificate şi pentru a diminua puterea preşedintelui? E clar că PSD încearcă cu toate mijlocele de care dispune să diminueze puterea preşedintelui. Din păcate, decizia CCR e în aceeaşi logică, de diminuare a rolului preşedintelui, în numirea şi revocarea unui procuror", a mai spus Klaus Iohannis.
El a mai anunţat că este dispus să pună, în cadrul unei dezbateri, mai multe întrebări care reies din motivarea CCR, precizând că un referendum "poate să fie la finalul unei astfel de dezbateri".

Dsrpre motivarea CCR oprivind revocarea procurorului general Kovesi, Iohannis a spus că a citit motivarea dar că mai are "un pic" de citit şi că "aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări". "...O aprofundare ulterioară ne poate aduce mai aproape de adevăr. Vom vedea", a mai spus preşedintele.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia