Tribuna
Întrebările la care trebuie să răspundem la referendum au fost făcute publice
Întrebările la care trebuie să răspundem la referendum au fost făcute publice
© presidency.ro

Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat întrebările la referendumul pe justiție, inițiat de președintele Klaus Iohannis. Acestea sunt:

„1. Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2. Sunteți de acord cu interzicerea adoptări de către guvern a OUG în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de ataca OUG direct la CCR?”

La aceste întrebări vor trebui să răspundă românii la referendumul organizat în 26 mai odată cu alegerile europarlamentare.

Potrivit legii 3/2000 privind organizarea refernedumului, actualizată în vara anului trecut, se arată că pragul necesar pentru validarea referendumului este de minim 30% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente.

„ART. 5 (1) Referendumul naţional şi referendumul local se organizează şi se desfăşoară potrivit prevederilor prezentei legi. (2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. (3) Rezultatul referendumul este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente”, prevede legea.

 

comentarii
4 comentarii

f bine,f bune
eu nu votez niciun referendum!cine vrea sa faca ce vrea
ardeo
25.04.2019 17:44
ar fi si culmea un papagal psd sa voteze impotriva hotiei si coruptiei !
@ardeo
25.04.2019 20:08
Noi nu suntem -FANATICI LEGIFERATORI- Asa cum ai sustinut -Coalitia pentru Familie - asa te sustinem si noi pe tine -- da, noi fanaticii religiosi ---- Romania merita blestemul Lui Dumnezeu fiindca sa indepartat de --adevaratele valori -- adica -LEGILE LUI DUMNEZEU Si sa stie toata lumea, ca DUMNEZEU nu se lasa batjocorit -- Christos a Inviat -- !! Romanie trzestete!!
mike
25.04.2019 20:21
E vreo intrebare in care se spune ca daca ai furat case nu poti candida la presidentie ?
Hotul de case
29.04.2019 11:13
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia