logo
Insulte, bătăi, umiliri, tachinări, intimidări sau porecle la şcoală? Legea le interzice de astăzi!
Rareș BIŢU
2654 vizualizari
Insulte, bătăi, umiliri, tachinări, intimidări sau porecle la şcoală? Legea le interzice de astăzi!

Violenţele fizice de orice fel, dar şi insultele, intimidările, poreclele, umilirile şi tachinările sunt interzise în şcoli, iar acum există şi un cadru legal. Senatul României a adoptat astăzi, în calitate de for decizional, iniţiativa legislativă împotriva violenţei psihologice - bullying în şcoli. 

Legea Educaţiei Naţionale a fost astfel completată cu o secţiune care defineşte, previne şi interzice violenţa psihologică - bullying. De asemenea, noua legislaţie stabileşte şi modalităţile pentru formarea şi informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament, anunţă news.ro.
Bullying. Ce spune legea
Violenţa manifestată fizic prin loviri, îmbrânceli, piedici, plesnit, dar şi violenţa verbală reprezentată de insulte, tachinări, intimidări, umiliri sau porecle sunt complet interzise prin lege în toate ciclurile educaţionale: primare, gimnaziale şi/sau liceale.
Iniţiativa legislativă care defineşte, previne şi interzice violenţa psihologică - bullying-ul modifică şi completează Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011. Senatul României a adoptat-o în calitate de cameră decizională (L652/2018), spun deputaţii PSD Andrei Pop, secretar al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, şi Petre-Florin Manole, din Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, doi dintre iniţiatorii legii.
Senatorii au votat iniţiativa în unanimitate, după ce aceasta a fost adoptată în 31 octombrie 2018 de Camera Deputaţilor.

foto: slaterzurz.com

comentarii
1 comentarii

Sunt pline scolile din Sibiu de asa ceva... unii incearca si santajul... La elevi ma refer... cei mari ii santajeaza pe cei mici, le fura banii si mancarea... Poate ii si agreseaza in diferite moduri, nu mai spun care.... Parintii ce fac? muncesc din greu ca sa le cumpere telefoane de ultima generatie cu care sa se filmeze cand fac traznai...
@@@
04.12.2018 23:18
Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia