Tribuna
Astra film
Institutul Francez din România și-a mutat reședința de vară la Sibiu
Institutul Francez din România și-a mutat reședința de vară la Sibiu
Institutul Francez din România se află la Sibiu în perioada 19-24 iunie, pentru a fi mai aproape de publicul său și de invitații francezi de la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.


Sezonul România-Franța 2019 din cadrul FITS aduce în prim plan o prezență franceză importantă, respectiv 17 companii de teatru de renume și peste 70 de momente-cheie francofone dedicate artelor spectacolului.
"Reședința temporară de vară a Institutului Francez devine Maison de la Gastronomie (strada Cetății, nr. 16). Joi, 20 iunie, am deschis porțile publicului larg cu un apéro francofon de la 15 la 18 și am descoperit universul Culturethèque, mediateca digitală a institutelor franceze din întreaga lume, o rețea prezentă în peste 120 de țări. Urmează apoi interacțiunea cu prima platformă e-learning din România dedicată învățării limbii franceze și perfecționarea ortografiei, în parteneriat cu Frantastique", spun reprezentanții FITS.
Joi, vineri și sâmbătă, cei mici și cei mari sunt așteptați să-și intre în rolul de investigatori, echipa Institutului Francez organizând jocul de societate "Unusual Suspects/Suspecţi de serviciu". Echipele de detectivi se pregătesc să prindă hoțul analizând comportamente și dezbătând clișee și aparențe, uneori înșelătoare.
Apoi, după un turneu național lung ce a urmărit promovarea studiilor în limba franceză în rândul a 2400 de elevi și studenți, în 19 orașe, Caravana studiilor în Franța face un ultim mic popas la Sibiu, după 4.500 km străbătuți în 30 de zile. 
Sâmbătă, 22 iunie, între orele 11-12, artiștii companiei franceze "Plasticiens volants"  așteaptă publicul la o discuție despre teatrul de stradă, despre arta de a transforma spațiul public și de a crea cu generozitate noi universuri.
În aceeași zi, în cadrul Școlii de vară organizate de către Asociația de Prietenie "Ille et Vilaine - Sibiu", vor avea loc trei ateliere dedicate elevilor de la Colegiul Tehnic "Cibinium". 
Apoi, jocul "Panică la bibliotecă" are scopul de a alerta tânăra generaţie cu privire la ideile preconcepute din domeniul științei. 
"Bazându-se pe capacitatea lor de observare și pe spiritul critic, participanții vor lucra în echipe pentru a demonstra o serie de concepții greșite difuzate de un grup numit "Obscurantiștii", explică reprezentanții Institutului Francez din România.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia