logo
Inspectorii ITM au aplicat amenzi de 360.000 de lei, în octombrie. 126 de muncitori lucrau la negru
Inspectorii ITM au aplicat amenzi de 360.000 de lei, în octombrie. 126 de muncitori lucrau la negru
© Răzvan NEGRU
126 de persoane au fost depistate lucrând la negru, în luna octombrie, cei mai mulți muncind la o fabrică de echipamente electrice și electrocanice pentru autovehicule. Tot în octombrie, inspectorii ITM Sibiu au aplicat amenzi în valoare de 359.500 de lei.


Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a desfăşurat, în cursul lunii octombrie, 361 de acţiuni de control, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 359.500 de lei. De asemenea, au fost depistate 126 de persoane care desfășurau muncă fără forme legale, dintre care 106 doar la o societate cu activitate în domeniul fabricării de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule și pentru motoare aferente acestora.
În plus, cinci operatori economici au fost sancționați contravențional pentru muncă fără forme legale, cu amenzi în valoare de 320.000 de lei. "Au fost depistați 106 lucrători fără forme legale la o societate cu activitate în domeniul fabricării de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule, 14 la o societate cu activități ale bazelor sportive, trei la un operator economic cu activități în domeniul construcțiilor, doi la o societate cu activități de întreținerea și repararea autovehiculelor și unul la o societate cu activitate de plasare forță de muncă", explică Remus Furtună, insector șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu.
Pentru alte deficiențe depistate de inspectorii de muncă în timpul celor 199 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, s-au aplicat amenzi în valoare de 33.500 de lei.
În aceeaşi perioadă, pentru deficiențe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 6.000 de lei. "Angajatori cu activități în domeniile agricultură, industria componente auto, industria textilă, colectare deșeuri, construcții și comerț, au comunicat către ITM.Sibiu 18 evenimente soldate cu incapacitatea temporară de muncă a 18 lucrători din care, în urma cercetărilor, 11 au fost deja încadrate ca fiind accidente de muncă. Au fost efectuate 162 de controale în domeniu", mai adaugă insp. Remus Furtună.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia